Idegenben folytatta jó sorozatát az Illés Akadémia U16

Idegenben folytatta jó sorozatát az Illés Akadémia U16

Elvette a felcsútiak veretlenségét Németh Richárd csapata.

Puskás Akadémia U16 – Illés Akadémia U16 1–2 (0–1)
Illés Aka. U16:
Molnár-Végh – Bonchis, Bodrogi, Deme, Koósz (Szentkirályi, 46.) – Balikó (Nagy M., 34.), Smeringa, Horváth A. (Csörnyei, 87.) – Baján, Katona, Wolf (Takács-Földes, 70.). Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző: Katona (3., 0–1; 61., 0–2)

A Kiemelt U16-os bajnokság tabellaelsője, a Puskás Akadémia fogadta az Illés Akadémia csapatát. Hamar megszerezte a vezetést a zöld-fehér együttes: Katona István a hazaiak belső védőjét szerelte le, majd a kialakított helyzetet gólra is váltotta, 0–1. Ezek után egy jó iramú, és változás meccs alakult ki, adódott helyzet itt is, ott is. A szünetet követően sem változott a játék képe, és Katona kiharcolt egy büntetőt, amit elhibázott. Ez azonban még inkább sarkallta őt a jó játékra, és egy beívelés után a fejese még lepattant, ám azt a kapuba kotorta, 0–2. A 78. percben egy beadás után visszagurított labdát Mondovics lőtte a kapunkba, így az utolsó időszakra az izgalmak is visszatértek. Azonban a középpályán jól ütköztünk, igyekeztünk a támadásokat megakadályozni, így teljesen megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot a listavezető otthonában!

Azt gondolom, hogy amire készültünk, azt – főleg védekezésben – maximálisan visszaadta a csapat. Fegyelem és agresszivitás jellemezte a játékunkat, megfelelőek voltak az átmenetek, jó helyen szereztünk labdát, sok helyzetünk volt. Az elsőben is voltak periódusok, amikor mi domináltunk, de a fordulás után is adódtak lehetőségeink. Dicséret illeti a csapat minden tagját, mindenki hozzátette a magáét a sikerhez. Az első helyezett otthonában szerzett három pont a csapat erősségét mutatja. Abszolút megérdemelten nyertük meg a mérkőzést

– értékelt Németh Richárd a találkozót követően.