Elfújta a szél

Elfújta a szél

Enervált volt a társaság, és ezért a produkcióért ma nem járt pont.

DVSC-DLA U17 – Illés Akadémia U17 1–0 (0–0)
Illés Aka. U17:
Kovács M. – Mozsár, Halász, Szemes, Nagy H. – Szvoboda (Zsédely, 80.), Nagy B., Bolla (Mayer, 67.), Mohos (Pruska, 72.) – Ötvös, Udvardi. Vezetőedző: Kovács László.

Szeles időben, és hazai lehetőségekkel kezdődött a mérkőzés, de sem a lövés sem a fejes nem okozott gondot Kovács Martinnak. Várható volt a DVSC vehemens kezdése, hiszen az eddigi négy találkozójukon ötös mérkőzésenkénti gólátlagot hoztak (ez a szám nálunk pont a fele). Amikor feljebb jöttünk, akkor bátran próbálkoztunk távolról is, illetve oldalszabadrúgás után is. Egy védővonal mögé berúgott labda után lemaradásban voltunk, és az utolsó pillanatban szabálytalankodtunk a 16-osunk előtt: a veszélyes helyről érkező szabadrúgást Kovács Martin hárította. A 24. percben Udvardi Ádám–Ötvös Gábriel-összjáték után utóbbi kissé jobbról nem sokkal lőtt a rövid felső sarok mellé. Ekkor vált némelyet kiegyenlítetté a meccs, nagyon megküzdöttek egymással és a széllel is a felek.

Szünet után sem változott sokat a játék képe. Egy óra elteltével emberelőnybe kerültünk: Mohos Barnabás nyargalt a kapu felé ziccerben, amikor felrúgta Kosztyák: a játékvezető kiállította a debreceni játékost. Nem tudtuk érvényre juttatni az emberfórt, sőt, néhány perc múlva egy szabadrúgást követően a DVSC szerezte meg a vezetést. Újítani ezek után sem tudtunk. Már a hosszabbításban jártunk, amikor egy jobb oldali beadásra Pruska Dániel érkezett, de 11 méteres fejese centikkel elkerülte a kapu jobb felét, így a hazaiak egy góllal megnyerték a mérkőzést.

A mérkőzés kezdetén csapatom a hosszú utazás fáradalmait pihente ki. Enerváltak voltunk, az ellenfélé volt a kezdeményes, ők nyerték a párharcokat, kevés volt a jó teljesítmény. A debrecenieknél volt többet a labda, a mi támadójátékunk ötlettelen volt. Változtattunk a szünetben: felpaprikázni sikerült a srácokat, de az utolsó félórában meglévő létszámelőnyt sem tudtuk játékkal megtölteni, ráadásul egy pontrúgás után gólt kaptunk. Tipikusan az a meccs volt, hogy ha egy hónapig játszunk, akkor sem találunk be, és sajnálatos módon a szerencsénkért sem tettünk meg ma mindent

– nyilatkozott Kovács László a találkozó után.