Idegenbeli siker Papp Csongi mesternégyesével

Idegenbeli siker Papp Csongi mesternégyesével

Zsinórban harmadik mérkőzését nyerte meg U16-os csapatunk. Kovács László és Nagy József tanítványai a Puskás Akadémia otthonában győztek teljesen megérdemelten 4–1-re.

Puskás Akadémia FC U16 – Illés Akadémia U16 1–4 (0–3)
Illés Aka. U16: Olasz – Frák, Kovács B. (Szabó L., 77.), Nagy R. H. – Horváth B., Mozsár, Mohos (Szvoboda, 56.), Szemes (Stifter, 77.) – Mayer G. (Kopácsi Á., 67.), Pruska (Bonyhárd, 67.), Papp Cs. Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerző: Papp Cs. (13., 0–1; 26., 0–2; 37., 11-esből, 0–3; 63., 0–4)

Ott folytatták U16-os akadémistáink a Puskás otthonában, ahol az MTK elleni derbin a Rohonci úti stadionban abbahagyták, azaz erőszakos labdaszerzéseket követően sorra vezették veszélyesebbnél is veszélyesebb támadásaikat. Ezek egyikéből szerezte meg a 13. percben a vezetést Papp Csongor, aki a 26. minutumban egy újabb remek kiugratást követően 2–0-ra alakította az állást. A 37. percben Pruska Dániel harcolt ki egy büntetőt, amit ki más, mint Papp Csongi váltott gólra, így a félidőben mesterhármasának köszönhetően már három góllal jártak előrébb fiataljaink.

Térfélcserét követően ugyan átvették az irányítást a hazaiak, de a 63. percben Papp Csongi egy gyors kontra végén megszerezte csapatunk, és persze saját maga negyedik találatát. Negyedórával a derbi vége előtt 11-esből szépítettek a felcsútiak, de ez nem tudta elrontani akadémistáink örömét, ugyanis így az utolsó három meccsükből, a 4–1-es idegenbeli sikernek hála, hármat nyertek meg. Cseppet sem mellékesen 10–2-es gólaránnyal tették ezt meg.

Összességében az első félidőben nyújtott remek játéknak köszönhetően teljesen megérdemelten nyertünk. Az egész csapat jól teljesített, de Papp Csongi tényleg extrát nyújtott ma. Nagyon örülök annak, hogy zsinórban három győztes meccset játszottunk a szezon végén. Erre az idegenbeli sikerre különösen büszke vagyok. Sokat fejlődtünk az utóbbi időben. Rendre helyzetek sorát dolgoztuk ki, melyek közül többet gólra is tudtunk váltani

– fogalmazott az újabb győzelem után Kovács László vezetőedző.