Nem adott esélyt a leány U15 a Győrnek

Nem adott esélyt a leány U15 a Győrnek

A mieink végig irányítva a mérkőzést, szép gólokat szerezve 8–1-re nyertek Rába-parti ellenfelükkel szemben.

Illés Akadémia-Viktória U15 – ETO FC Győr U15 8–1 (3–1)
Illés Aka.-Viktória U15:
Czuczai M. – Ferenczi H., Takács M. (Szélessy H., 62.), Lukács K. (Anderle M., 41.), Imre A. (Kóródi A., 41.) – Sági F., Harmath R. (Giczi L., 62.), Bihari P. (Pusztai V., 74.) – Licskai L. (Göndör R., 74.), Alasz H., Polovics D. Vezetőedző: Ferencsik Evelin.
Gólszerzők: Alasz H. (3., 1–0; 5., 2–0; 21., 3–0), Sági F. (43., 11-esből, 4–1), Polovics D. (47., 5–1), Licskai L. (59., 6–1; 69., 8–1), Takács M. (61., 7–1)

Elhalasztott mérkőzést játszott szerdán U15-ös leánycsapatunk, Ferencsik Evelin tanítványai zöld-fehér összecsapáson fogadták az ETO FC Győr együttesét. Remekül, mondhatni álomszerűen kezdődött számunkra a mérkőzés, ugyanis Alasz Hanna két találatával már az 5. percben 2–0-ra vezettünk. A gyorsan kiépített előny tudatában sem vettünk vissza, egyértelműen uraltuk a játékot, bátran próbálkoztunk távolról, remekül felvállaltuk az egy az egy elleni szituációkat, ezekből pedig rendre veszélyt is tudtunk teremteni. Fölényünk aztán a 21. percben újabb gólban mutatkozott meg, Alasz Hanna átlövésével már 3–0 volt az állás. A folytatásban is az történt a pályán, amit mi szerettünk volna, nem hagytuk kibontakozni a győrieket, akik azonban a játékrész végéhez közeledve egy középre lőtt labdából szépítettek, 3–1-ről következhetett a folytatás. Ahogy a legutóbbi, Pécs elleni találkozó alkalmával, úgy most is elmondható volt, hogy remekül indítottuk mindkét játékrészt: egy pazar Sági Fruzsina–Alasz Hanna-összjáték után előbbi harcolt ki büntetőt, amit nagyon magabiztosan értékesített is, majd Polovics Dorina harcossága eredményezett egy újabb találatot, a 47. percben 5–1-re vezettünk. A lányok felszabadultan játszottak, a cserék aktívan, lendületesen szálltak be a mérkőzésbe, a játék pedig szinte teljes mértékben a vendégek térfelén folyt. Ebben a szakaszban is kapura veszélyesen játszottunk, Licskai Léna szerezte a hatodik találatunkat, majd Takács Míra is feliratkozott a gólszerzők közé (7–1). A 69. percben Licskai Léna második találatát is megszerezte, duplázni tudott, ezzel pedig kialakult a 8–1-es végeredmény.

Őszintén szólva, már a bemelegítésnél is azt éreztem a lányokon, hogy egy picit tompák, fáradtak, ami egy ilyen időszakban teljesen rendben is van. Ennek ellenére abszolút kézben tartottuk a mérkőzést, szépen, sokszor tetszetősen futballoztunk, birtokoltuk a labdát és nagyon örülök, hogy ismét kiszakadt a gólzsák. Mindenki kivette a részét a sikerből, most a húsvéti szünetben frissítünk egyet, pihennek a lányok, utána pedig újult erővel vágunk neki a következő időszak kihívásainak. Nagy gratuláció a lányoknak

– összegzett a találkozót követően Ferencsik Evelin vezetőedző.