Horváth Rajmund kezdett és szenzációs gólt szerzett

Horváth Rajmund kezdett és szenzációs gólt szerzett

Lucas Mario Simut is a kezdőcsapatban kapott helyet az U19-esek között, Pataki Márk egy félidőt védett.

A múlt héten a magyar U19-es válogatott Olaszországot fogadta a Szusza Ferenc Stadionban. Annak a mérkőzésnek a hajrájában Dezamits Dominik és Lucas Mario Simut 0–1-es állásnál szálltak be, az eredmény azonban nem változott. Akkor kerettag volt, de nem lépett pályára sem Pataki Márk, sem Horváth Rajmund.

Az edzőtáborozás programja szerint ma másodszor is megmérkőztek egymással a csapatok. A mieinknél Horváth Rajmund és Lucas Mario Simut is a kezdőcsapatban szerepelt: Rajmi a támadószekcióban, Lucas pedig a középpályássorban. A fehérmezes magyarok nagy kedvvel játszottak, és a 3. percben Horváth Rajmund vezette fel a labdát és 26 méterről kevéssel lőtt a bal sarok mellé. Változatos és lüktető volt a meccs. A 20. percben igazi szombathelyi összjátékot láthatott a Telkibe kilátogató közönség – köztük Orbán Viktor miniszterelnök is. Horváth Rajmund készítette le a labdát – sarokkal – Simutnak, aki egy pimasz csellel becsapta védőjét, és 16 méterről centikkel lőtt a hosszú sarok mellé. Inkább mi maradtunk támadásban és egy szépségdíjas góllal meg is szereztük a vezetést, méghozzá az Illés Akadémia és a Szombathelyi Haladás támadójának találatával! A 34. percben Benczenleitner Barna ment el a bal szélen, középreadását sem a védők, sem az érkező csatártárs, Redzic Damir sem tudta kapura fejelni, ám Horváth Rajmund igen: ő hat méterről, félfordulatból ballal a kapu közepébe bombázott, 1–0.

A szünetben kapust cserélt Tímár Krisztián, így a II. félidőre növendékünk, Pataki Márk jött ki. Rögtön foglalkoztatták is a hálóőrt az olaszok, újabb találatot azonban mi szereztük, méghozzá a „lövésből lesz a gól” örök törvénye alapján. Egy, a talján védők által kifejelt labdát Redzic Damir vett át a 16-os jobb felénél, és éles szögből 9 méterre az alapvonaltól kapura lőtt. Az erős lövésbe egy picit beleért az olaszok belső védője, ami úgy megzavarta a kapust, hogy a labda a kezéről-testéről a bal sarokba vágódott, 2–0! A kifejezetten jó teljesítmény nyújtó Horváth Rajmund 59 percet töltött a játéktéren.

Egy óra elteltével szépítettek az olaszok: a védők nem támadták meg elég komolysággal a kékmezesek csereként beálló játékosát, Baldanzit, aki 14 méterről ballal védhetetlen gólt lőtt a Pataki Márk ketrecének bal alsó sarkába, 2–1. A 64. percben egy újabb védelmi hibánál kapusunk remekül élt együtt a játékkal, és a támadó elől a mezőnybe vágta a labdát.

Lucas Mario Simut 83 percet játszott: volt bőven védekező- és támadó feladata is a középpályán, úgy tűnt, sokat kiadott magából. A hosszabbítás egy jogos büntetőt Németh Dániel váltott gólra, így önbizalomnövelő győzelmet arattak a mieink.

Az összességében kapura veszélyesebb mieink megérdemelten győzték le az olaszokat 3–1-re.