Schäfer-gól, Kiss Tamás-gólpassz

Schäfer-gól, Kiss Tamás-gólpassz

Lengyelországban 2–1-re győzött a magyar válogatott!

A világbajnoki-selejtezők utolsó fordulójában, az I-csoportban Varsóban lépett pályára a Marco Rossi vezette magyar válogatott. A meggypirosmezesek kezdőcsapatában kapott lehetőséget az Illés Akadémia egykori növendéke Schäfer András. Annak ellenére, hogy inkább a lengyel lábakon járt a labda az első félidőben, a találkozó első gólját a mieink szerezték meg. A 37. percben Nagy Zsolt jobb oldali szabadrúgását a lengyel védő éppen Schäfer elé juttatta, aki köszönte szépen és négy méterről a bal alsó sarokba fejelt, 0–1. Előnnyel mehettünk szünetre.

Egy óra elteltével azonban egyenlíteni tudtak a hazaiak. Egy szöglet után a hosszú sarokról visszafejelt labda Szalai Attiláról éppen Swiederski elé pattant, aki 7 méterről a jobb felsőbe bólintott, 1–1. A 72. percben aztán Marco Rossi cserélt: Schön Szabolcs helyére az a Kiss Tamás érkezett, aki múlt heti, Magyarország–San Marino-mérkőzésen mutatkozott be a nemzeti csapatban – az Illés Akadémia növendékei közül negyedikként. Sokáig nem kellett várni arra, hogy meglegyen az első kanadai pontja a villámgyors szélsőnek! Ugyanis a 79. percben Schäfer András indítását a jobbösszekötő helyén Kiss Tamás kapta, majd rendkívüli meglátással, a második hullámban érkező Gazdag Dániel elé tette a labdát, aki 14 méterről nagy erővel a rövid felsőbe lőtt, 1–2!

A lengyelek ezek után nem tudtak újítani, így a mieink szervezett játékukkal megérdemelten győztek. A magyar csapat az I-csoport 4. helyen zárt, a lengyelek pótselejtezőt játszhatnak a világbajnokságra való kijutásért.

Nyitókép forrása: www.nso.hu