Horváth Rajmund és Tarján Patrik játszottak az U18-as válogatottban

Horváth Rajmund és Tarján Patrik játszottak az U18-as válogatottban

Két játékos is képviselte az Illés Akadémiát a nemzeti csapatban.

Felkészülési mérkőzésen szerepelt a magyar U18-as válogatott: hazai környezetben 1–1-es döntetlent játszottunk Romániával. A magyar kezdőcsapatban kapott helyet az Illés Akadémia növendékei közül Tarján Patrik és Horváth Rajmund.

Tímár Krisztián szövetségi edző együttese Erdei Milán 9. percben szerzett góljával került előnybe a balmazújvárosi mérkőzésen, de a vendégek a hajrához közeledve egyenlítettek, és döntetlenre mentették a találkozót.

Tarján Patrik baloldali védőként szerepelt, Horváth Rajmund a középpálya bal felén játszott. Utóbbi játékosról nevelőedzője, Takács Csaba nyilatkozott:

Óvodás kora óta ismerem, Vépen tanítottam. Rajmi mindig is örökmozgó típus volt. Kiváló képességű játékos! Úgy gondolom, hogy a sport, a labdarúgás egy kiugrási lehetőség volt számára, ő a labdával kelt és feküdt. Az edzéseken kívül is mindig focizott, hasonlóan Tarján Patrikhoz alázatosan tette a dolgát. Rajmi nyertes típus: mindig gólt akart rúgni. Erőssége, hogy gyors, gyilkos ösztön van benne, nagyon jó bal lába van. A fiatalkori nyersességét sikerült finomítani, hamar csapatjátékossá vált, és minden korosztályban meghatározó szerepet töltött be. Nemrégiben bemutatkozhatott a Haladás NB II-es csapatában, most pedig már a meggypiros mezt is magára ölthette. Nagyon büszkék vagyunk rá!