Elvitte a Vasas a három pontot

Elvitte a Vasas a három pontot

Kevés lehetőséget hozott az U15-ös meccs: a helyzetekkel a Vasas sáfárkodott jobban.

Illés Akadémia U15 – Vasas Kubala Akadémia U15 1–3 (0–2)
Illés Aka. U15.: 
Németh H. – Kopácsi B. (Takács-Földes, 60.), Stefanich, Balikó (Baranyai, 72.), Szentkirályi (Bodrogi, 72.) – Kopácsi Á. (Horváth A., 69.), Csörnyei, Bolla – Bonchis (Horváth B., 69.), Katona, Sabia (Wolf, 41.). Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerző: Katona (43., 1–2)

A meccs előtt csak egy hely – igaz, 6 pont – választotta el egymástól a feleket. Ennek megfelelően egyenlő erők küzdelmét hozta az első 20 perc, egy-egy kisebb lehetőséggel mindkét kapu előtt. A 24. percben azonban hibáztunk hátul: előbb feleslegesen került ki szögletre a labda a részünkről, majd a sarokrúgás után mindenki csak „mozizta”, ahogy a Vasas 10-es számú játékosa, Lukács 5 méterről a háló közepébe bólint, 0–1. A gól kicsit megzavart bennünket, néhány perc múlva Némethnek kellett nagyot védenie, majd hidegzuhanyként jött az első félidő utolsó percében egy felesleges fault a büntetőterületen belül. A megítélt 11-est értékesítették a vendégek, így kétgólos piros-kék vezetéssel mehettünk szünetre. Ezek után mi volt élesebbek. A 43. percben Bolla nézett fel, és varázsolta a labdát a bal szélről a Katona István fejére, aki 15 méterről a jobb felső sarokba bólintott, 1–2. Sajnos ezek után nem tudtuk úgy felpörgetni a meccset, hogy meglegyen az egyenlítés, sőt, az 57. percben ismét kettő volt közte. Egy jobb oldali Vasas-akciónál kétszer is lemaradtunk a passzról, majd az érkező Molnár 7 méterről nagy erővel a bal felsőbe lőtt, 1–3. Néhány perc múlva ziccerben lépett ki a Vasas cserecsatára, ám a Németh hárította a lövést.

Az elmúlt hét győzelmei után ezúttal a zöld-fehérek gratulálhattak a találkozót követően ellenfelüknek.

Sajnos nem voltunk olyan élesek, mint az előző találkozóinkon. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy a Vasas „talált” két gólt. Az első félidőben ki-ki meccset játszottunk, elkerülhető gólt kaptunk, és még inkább elkerülhető büntetőszituáció után – a lehető legrosszabbkor – nőtt kettőre a különbség. A második játékrészben hamar visszajöttünk a meccsbe, de nem tudtunk még egy lapáttal rátenni, így nem tudtunk egyenlíteni, és nem tudtunk ma pontot szerezni. Bánkódni idő nincsen, szombaton jön az újabb mérkőzés

– mondta a mérkőzést követően Németh Richárd vezetőedző.