Horváth Rajmi gólja nem volt elegendő

Horváth Rajmi gólja nem volt elegendő

A MOL Magyar Kupa rangadóján a Szombathelyi Haladás az ősi rivális zalaegerszegieket fogadta.

Az Aqvital FC Csákvár elleni 3–1-es győzelemmel a vasiak a MOL Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé kerültek. A sorsoláskor pedig kiderült: ebben a körben az ősi rivális ZTE érkezik a Rohonci útra. Alekszandar Jovics csapata a Pálfi – Nyíri, Jagodics, Csonka, Bosnjak – Zvekanov – Doktorics, Csernik, Rácz, Horváth R. – Pintér tizeneggyel futott ki a tökéletes gyepre, azaz az Illés Akadémia növendékei közül Nyíri Vince, Jagodics Márk, Doktorics Áron, Rácz Barnabás és Horváth Rajmund; valamint egyéni képző edzőnk, Bosnjak Predrag kezdett. A kispadon – többek között – Szakály Attila, Mohos Barnabás, Simut Mario Lucas, Katona István, Bolla Gergő, Jancsó András, Szvoboda Dániel és Tarján Patrik várt a pályáralépés lehetőségére. A ZTE FC kezdőjében ott volt Dombó Dávid, Huszti András és Szalay Szabolcs, míg a kispadon Gyurján Márton. Mindez azt jelenti, hogy a két csapat kezdőjébe 8 játékost adott az Illés Akadémia!

Szenzációs koreográfiával készült a Haladás tábora, megemlékezve azokról, akik a korábbiakban olyan mérkőzéseken szerepeltek, amikor a szomszédvárat legyőzték a zöld-fehérek: egy-egy korabeli mez szimbolizálta a győzteseket, kiemelve, hogy a Zete-verőket nem feledi a közönség.

Kiegyenlített volt az első félidő, mégis két, pontosan végigvitt kontra után a vendégek kétgólos előnyt építettek fel. Ez nem tartott sokáig, mert a 24. percben Csernik Kornél, Nyíri Vince és Horváth Rajmund addig-addig kavargatott a jobb oldalon, míg a befelé húzó Rajmi 13 méterről ballal a bal sarokba lőtt laposan, 1–2. Pintér Filip lerántásánál még a Rohonci úton most debütáló VAR is vizsgálódott, ám Bogár Gergő szerint a mezrántás nem ért büntetőt.

Egyáltalán nem volt ez lefutott meccs! A második félidőben a Haladás játszott fölényben, az 59. percben Pintér Filip lövésénél óriásit mentettek a zalai bekkek. Nem sokkal később Szendrei Norbert durva szabálytalanságánál indult meg felé a játékvezető, aztán meggondolta magát pedig a ZTE csékájánák már volt sárga lapja. A 63. percben Simut Mario Lucas érkezett a Haliban. A Szendreiéhez teljesen hasonló szituáció után a 83. percben Horváth Rajmund viszont megkapta a második sárgáját, és vele együtt a pirosat is. Jogos volt, ezért is bántó, hogy Szendreié elmaradt. A létszám hamar kiegyenlítődött, mert Ubochioma ámokfutást rendezett. Az utolsó percekre Mohos Barnabás és Katona István is beálltak. A hajrában Dombó Dávid védett hatalmasat, így a kiváló hangulatú mérkőzést a vendégek nyerték meg 2–1-re.