Folytatta őszi menetelését az Illés Akadémia Fiatalok csapata

Folytatta őszi menetelését az Illés Akadémia Fiatalok csapata

A bajnokság 8. fordulójában a Di Napoli csapatával találkozott és játszott rangadót az Illés Akadémia Fiatalok kispályás labdarúgócsapata.

Ez a párosítás minden évben slágermeccsnek számított a tabellán elfoglalt helyezéstől függetlenül.

Ennek megfelelően talán idén a legbővebb kerettel érkeztünk meg. Gadavics kapus mellett Bíró, Biegner, Szeiler, Győrffy, Koronczai, Joó, Fazekas, Szabella, Bokor összeállítású mezőnykerettel vágtunk neki a derbinek.

A kezdés nem volt a legjobb hiszen a 20. másodpercben már veszélyeztetett a rivális, szerencsére kimaradt a helyzet. Ezután hamar átvettük a kezdeményezést, és a 6. percben Szabella Oli volt kellően határozott: becselezte magát 2-3 védő között, majd higgadtan passzolt a kapus mellett a kapuba, 0–1. Sőt, 4 perccel később újra a sérülésből visszatérő Oli talált be és duplázta az előnyünket Győrffy Matyi passzából, 0–2. Kontrákból rendszeresen veszélyes tudott lenni ellenfelünk, de Gadavics mindig a helyén volt. Zöld-fehér kockás csapatunk próbálta minél hamarabb lezárni a meccset, ez azonban nem járt kapkodással. A félidő utolsó harmadához közeledve egy gyönyörű akciót vezettünk: Koronczai Patrik passzolt Győrffy Matyihoz, akinek centerezését Olivér sarokkal továbbított a kapuba, 0–3. Nem álltak le Fiataljaink, az utolsó percben még tovább tudtuk növelni a differenciát, egy kapusról kipattanó lövést pofozott be Fazekas Norbi közvetlen közelről, 0–4.

A második félidőre próbáltuk az első játékrész lendületét átmenteni: veszélyeztetett Biegner Dani, Szeiler Bálint és Bokor Ádi is, de mindegyik lövés elkerülte a kaput. Pár perccel később Fazi végzett el egy bedobást gyorsan, és a „boxon” belüli kavarodásban Matyi volt a legélesebb, az üres kapuba fejelte a játékszert, 0–5.Nem adta fel a Di Napoli csapata sem, Gadának is volt feladata: többször is bravúrral tudott hárítani, azonban mégis szépíteni tudtak a félidő derekán, 1–5. Ez az időszak ellenfelünkről szólt, mégis egy kontra végén újra Szabella Oli tudott gólt szerezni, ezzel ő négynél, mi pedig hatnál jártunk. Az utolsó 10 percben egy távoli lövéssel és egy megpattanó labdával közelebb férkőzött a Di Napoli, de az érdemi dolgok már nem változtak, az Illés Akadémia Fiatalok csapata 6–3-ra diadalmaskodni tudott!

Bő kerettel, remek hozzáállással, jó játékvezetés mellett egy sportszerű meccset játszott kispályás gárdánk a régi nagy rivális ellen. Utolsó őszi bajnokinkat, az 5.fordulóból elmaradt mérkőzést az ATANÁCS csapata ellen játsszuk november 6-án 19.40-kor.

Di Napoli – Illés Akadémia Fiatalok 3–6 (0–4)
Gólszerzők: Szabella O. (4), Fazekas N., Győrffy M.