Hófocis rangadó igazságtalan eredménnyel

Hófocis rangadó igazságtalan eredménnyel

A szerencsével házasságot kötő Vasasé lett a három pont.

Illés Akadémia U19 – Vasas Kubala Akadémia U19 0–1 (0–0)
Illés Aka. U19:
Kostyák – Frák, Stefanich, Kovács B. – Baján (Kopácsi B., 65.), Bolla B., Csörnyei, Takács-Földes (Stifter, 89.) – Mozsár, Pruska, Zsédely. Vezetőedző: Horváth András.

Az U19-es Kiemelt bajnokság első helyén a Puskás Akadémia „meglépett”, ám a 2-8. helyezettek között 10 forduló után mindössze hat pont a differencia. A Horváth András vezette Illés Akadémia U19 a dobogó alsó fokán álló Vasas Kubala Akadémiát látta vendégül az őszi utolsó fordulóban.

A hóesés fehérre festette az Illés Akadémia hibridpályáit. A mieink azonban jól alkalmazkodtak a külső körülményekhez: a teljes első félidő a Vasas térfelén zajlott. Takács-Földes Olivér, Zsédely Bence és Pruska Dániel is betalálhatott volna, ám vagy az irányzékkal volt némi probléma, vagy hárítani tudott a Vasas kapusa.

A második félidőben sem változott a játék képe. Az 57. percben Bolla Bálint tört be a 16-oson belülre, passzából Takács-Földes Olivér lőtt, de ezt is védte az angyalföldi kapus. A 60. percben egy kósza vendégtámadás végén egy átlövés olyan szerencsétlenül pattant meg, hogy azt Kostyák Rajmund nem védhette, 0–1. Pruska Dániel került helyzetbe nem sokkal később, ám fölé ment a lövése. Negyedórával a meccs vége előtt úgy tűnt, 11-est kellett volna kapnunk, ám a játékvezető sípja néma maradt. A mieink mindent elkövettek a gólszerzés érdekében, ám ma Fortuna Istenasszonya folyamatosan fogta a vendégek kezét, így ők nyerték meg a hócsatát.

A körülmények nagyon nehézzé tette a játékosok dolgát, így különösen őket sajnálom. Tulajdonképpen mindent visszakaptam, amit terveztem, büszke vagyok rájuk. Ilyen a futball: egyetlen kaput eltaláló lövéssel elvitte a három pontot az ellenfelünk. Egy rossz szavam nem lehet a csapatra: helyenként kifejezetten jól játszottak, nagyot küzdöttek, és mindent elkövettek annak érdekében, hogy megnyerjék a találkozót

– nyilatkozta Horváth András.