A tabellaelső elvitte a három pontot

A tabellaelső elvitte a három pontot

Németh Richárd együttes mindent elkövetett, ám hibáinkat kihasználták a fővárosiak.

Illés Akadémia U16 – Honvéd-MFA U16 2–4 (0–2)
Illés Aka. U16:
Németh B. – Szép (Tóth E., 46.), Tasnádi, Tóth K. (Hende, 30.), Molnár L. – Markó, Klement (Kelemen M., 80.) – Szele (Kelemen G., 80.), Söptei, Sági (Szilvási, 85.) – Krone. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Tóth E. (68., 1–2), Molnár L. (91., 2–3)

Igazi értékmerő mérkőzés előtt állt Németh Richárd és Varga Roland együttese, hiszen az Illés Akadémia U16 a tabellaleső Honvéd-MFA gárdájával találkozott a havas Szarka Zoltán utcában. A kispestiek mindössze egyszer, hazai környezetben a Vasastól kaptak ki 2–1-re – a zöld-fehérek viszont éppen a legutóbbi bajnoki fordulóban legyőzték az angyalföldieket 1–0-ra.

Óriási küzdelem zajlott a pályán: nem csak egymással, hanem a hóval, a talajjal és a csúszós labdával is meggyűlt a bajuk a játékosoknak. A szél által is támogatott Honvéd a félidő felénél egy pontrúgás után tudott betalálni: a bal oldali szabadrúgás a rövid oldalra érkezett, amit a jobb sarokba juttattak a fővárosiak, 0–1.

A 40. percben nőtt kettőre a különbség: egy gyors indítás után kétszer is nagy szerencsével maradt a labda a kispestieknél, majd a 9 méteres lövés a kapu jobb sarkában kötött ki, 0–2.

Bő tíz perc telt el a második félidőből, amikor óriási nyomást helyeztünk a vendégekre, akik kapusuk bravúrjainak köszönhették, hogy nem változott az eredményt. Jött fejes, jött lövés és ívelés is, ám a Honvéd-hálóőr remekül élt együtt a játékkal. A 68. percben aztán sikerült szépíteni: egy remekül felépített bal oldali akció végén Söptei Bálint adott pontos labdát Tóth Eriknek, aki azt a 16-os vonalán átvette, egyet tolt rajta és a rárontó kapus mellett higgadtan a jobb alsóba lőtt, 1–2. Mentünk előre az egyenlítés érdekében, ám egy bal oldali beadást követően az ötösön lyukat rúgtunk, a lehetőséget pedig gólra váltotta a Honvéd, 1–3. A mieink nem adták fel egy pillanatra sem, voltak is helyzeteink, ám vagy védett a kapus, vagy egy blokk állta útját a labdáinknak. A hosszabbításban Söptei Bálint szabadrúgása után egy kavarodásból Molnár Levente talált be, majd jöttünk előre az egyenlítés érdekében, ám egy kontrából a Honvéd rúgott gólt, így 4–2-re nyerték meg a mérkőzést.

Az időjárás nagy mértékben befolyásolta a mérkőzést, így ennek a találkozónak csak sportértéke volt, futballértéke nem igazán. Szakmailag az értékelést nem kivitelezhető. Az első félidőben mi szorultunk a kapu elé, kétszer is betaláltak a kispestiek. A második játékrészben mi tudtunk nyomást helyezni a vendégekre, 0–2-nél és 1–2-nél is voltak lehetőségeink. Sajnos, amikor egyszer ők átjöttek a térfelünkre, akkor betaláltak, de 1–3-nál sem adtuk fel, akkor is mentünk előre. A jobb alkalmazkodókészség döntötte el a három pont sorsát

– mondta Németh Richárd.