Az U17-esek találkozóján nem született gól

Az U17-esek találkozóján nem született gól

A székesfehérvári meccs a párharcokról szólt.

Fehérvár FC U17 – Illés Akadémia U17 0–0
Illés Aka. U17:
Tama – Abért B., Bécsy, Liplin – Fülöp (Erdei, 59.), László, Paizs, Garai – Sipos-Kiss (Bene, 59.), Pljesovszki (Abért O., 90.), Szabó B. Vezetőedző: Kovács László.

Négy hete lépett utoljára pályára az U17-es bajnokságban Kovács László csapata, akkor Szegeden a hosszabbításban veszítettünk el két pontot. Most a Fehérvár FC vendégeként játszottak a mieink, ők az ötödik helyen álltak 9 forduló után. A piros-kékeknek volt már egy meccsük a héten: Kecskeméten győztek 3–1-re az 5. fordulóból bepótolt találkozón.

A felek épített játékra törekedtek, így rendkívül meghatározó volt, hogy a középpályán a párharcokból melyik csapat jön ki jobban. Ahogy aztán a végeredmény is mutatja, ez 50-50%-osra sikerült. A legnagyobb lehetőségünk a hajrában volt, ekkor Liplin Bence fejese a kapufán csattant. A zöld-fehérek veretlensége továbbra is megvan. Biztosan a bajnokság őszi szezonjának élén akkor végzünk, amennyiben jövő hétvégén legyőzzük hazai környezetben az Újpestet.

A remek iramú találkozót kemény párharcok jellemezték. Játékkal operált mindkét csapat, azonban nagyon jól védekeztek ők is, és mi is. Kevés lehetőség adódott a kapuk előtt, így az összkép alapján igazságos döntetlen született

– mondta az U17-es korosztályunk vezetőedzője, Kovács László.