100%-os teljesítménnyel

100%-os teljesítménnyel

Az Illés Akadémia U13-as csapata mind a kilenc bajnoki találkozóját megnyerte.

Olyan szerencsés helyzetben volt akadémiánk U13-as együttese, hogy a felkészülés során nemzetközi találkozók megvívására is volt lehetősége. A pozsonyi Slovan (0–2), a gráci Sturm (5–0) és a stájer JAZ GU Süd (4–2) elleni meccsek során csiszolódott össze a társaság. Az Újpest (9–0) és a Honvéd-MFA (2–0) legyőzésekor gólt sem kaptak a fiúk. Utóbbi két eredmény – az őszi szezont látva – még inkább felértékelődött, hiszen a budapesti lilák a közép-nyugati csoportban a negyedik helyen állnak (8 meccs, 7 győzelem, 1 vereség), míg a Honvéd tizenkettőből tizenkettőt nyert, és félelmetes, 120–5-ös gólkülönbségük van.

A zöld-fehérek az Üstökös 8–0-s legyőzésével kezdték a bajnokságot, majd két rangadó következett volna, azonban az ETO elleni meccs elmaradt, így a Zetével játszotta az első ki-ki találkozóját az Illés Akadémia. A mieink nekiugrottak a zalaiaknak: hét perc után már 2–0 volt ide, és végül négynél álltak meg Szűcs János és Varga Roland tanítványai. Szeptember utolsó fordulójában a mieink az egész bajnokság legnagyobb különbségű győzelmét aratták: Hévízen 19–0-ra diadalmaskodtak. Októberben négyszer léptek pályára Söptei Bálinték: a Mosonmagyaróvár (7–0), a Nagykanizsa (4–0), a Gyirmót (3–0) és az SC Sopron (5–0) sem jelentett gondot. Novemberre már szűkült a keret, és a két szombathelyi rangadón kisebb arányú győzelmek születtek: 2–0 a Király SE, és 2–1 a Lurkó UFC ellen. Utóbbi csapat az egyetlen, amely elmondhatja magáról, hogy betalált az Illés Akadémia U13-as csapatának hálójába.

Őri Krisztoferék tehát 9 meccsen 27 pontot gyűjtöttek be, 54–1-es a gólkülönbség. A veszített pontok alapján első a társaság. A tabellán jelenleg a ZTE áll az élen: hat ponttal vannak a mieink előtt (33), de három mérkőzéssel többet játszottak. A Győr a második, akik egy ponttal (28) szedtek össze többet, mint mi, ám az ő nevük mellett kettővel több találkozó van. Minden bizonnyal ezen három csapat között dől el a bajnoki cím sorsa. A már említett Illés Akadémia–ZTE (4–0) ütközet mellett még egy dobogós derbit hozott az ősz: a Zalaegerszeg 3–2-re verte az ETO-t.

Szűcs János és Varga Roland 19 játékossal dolgozott együtt az ősszel. A kapuban Őri Krisztofer (8 meccs), Bosits Botond (7) és Németh Bence (4) kapott lehetőséget, míg a mezőnyben Kálócz Dávid, Bolla Áron, Németh Bence, Tóth Erik, Szele Máté és Tasnádi Áron mindegyik meccsen, Kiss Benedek, Söptei Bálint, Klement Dávid és Nyári Olivér 8-8, Molnár Levente és Virág Ádám 7-7 találkozón szerepelt. Hatszor játszott Meskó Márk és Polgár Zsombor, ötször Hende Dániel, háromszor Kelemen Mirkó.

A fiúk sportszerűen küzdöttek: a kilenc alkalom egyikén sem kaptak még sárga lapot sem.

Az U13-as bajnokság észak-nyugati csoportjának hatodik legjobb gólvadásza, Klement Dávid áll 10 találattal a házi góllövőlista élén. Őt Tóth Erik (9) követi, a képzeletbeli dobogó harmadik fokán pedig Németh Bence (6) található. Öt gólnál jár Söptei Bálint és Bolla Áron, háromnál Hende Dániel, Virág Ádám, Nyári Olivér és Szele Máté, kettőnél Kelemen Mirkó, valamint Meskó Márk. Egyszer talált be Kálócz Dávid és Polgár Zsombor, míg egyik ellenfelünk öngóllal „segített ki” bennünket.