Heten a felnőtteknél

Heten a felnőtteknél

A Szombathelyi Haladás NB II-es csapatában ezen az őszön heten szerepeltek az Illés Akadémia jelenlegi növendékei közül.

Mátyus János keretében meghatározó szerepet játszanak az Illés Akadémia korábbi, és bizony jelenlegi tanítványai is. A fiatalok azonban nem csak azért kapnak lehetőséget, mert a Merkantil Bank Liga kiírásának követelményei között van egy passzus, miszerint legalább 1 fő 2001 után született játékos végig a pályán legyen, hanem azért, mert saját maguk kivívták a keretben vagy a csapatban való szereplés jogát.

A Haladásban 2020 őszén összesen heten jutottak játéklehetőséghez: róluk kérdeztük meg az NB II 6. helyén telelő vasiak vezetőedzőjét.

Összességében elmondhatom, hogy a fiatalok hirtelen, és nagy felelősséggel járó feladatot kaptak a szakmai stábtól – ennek ellenére elégedettek lehetek a produkciójukkal. Schuszter Ronald korát meghazudtoló érettséggel játszott, pedig nem csak a saját posztján futballozott. Kállai Kevinnek valamivel nehezebb a helyzete: berobbant a felnőttek közé, nem volt arra lehetőségem, hogy végig a neki legideálisabb pozíciójában játszassam. Átlag feletti teljesítményt nyújtott, azonban a feladat az, hogy az ő helyét megtaláljuk a csapatban. A legkellemesebb „találatunk, találmányunk” Debreceni Zalán: nagyon kevés idő alatt szinte kulcsjátékossá nőtte ki magát. Nagyon fiatal játékos Dezamits Dominik: előfordulhat, hogy egy picit korán dobtuk a mélyvízbe, ettől függetlenül nincsen elfelejtve, számítok rá a továbbiakban is. Sérüléssel bajlódott sokáig Tóth Milán. A támadó már a Nyíregyháza elleni mérkőzésre beverekedte magát a kezdőcsapatba, nagyszerű teljesítmény nyújtott, ám sajnos jött a koronavírus, így jelenleg az újraépítkezés szakaszában vagyunk. Rendkívül szép jövő előtt áll ő is! Talán a legtöbb potenciál Szalay Szabolcsban van: ezt egyelőre nem sikerült kihozni belőle. Azon vagyunk, hogy ez mielőbb manifesztálódjon. Simon Barnabás a jövő embere: eddig egy tétmérkőzésen szerepelhetett, kulcsposzt az övé, bízom benne, hogy továbbra is töretlen lesz a fejlődése

– fejtette ki a véleményét Mátyus János.

A szakember elmondta, hogy a karácsonyi időszakban online edzéstervet kapnak a játékosok, és az újesztendő első edzését január 4-re tervezi.