Boldog születésnapot kívánunk!

Boldog születésnapot kívánunk!

Ma tölti be a tizenhatot Horváth Balázs.

Marcaliban kezdett el futballozni hétévesen, majd Kaposvárra került a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémiára. 2017-től szerepelt nagypályán: az U14-es I. osztályban a Siófok elleni megyei rangadó (1–1) volt az első meccse. 25 találkozón 1 gólt szerzett, és alig múlt 13, amikor már az U15-ben is ötször játszott. A 2018/2019-es szezonra alapember lett, 28-szor szerepelt, és öt gólt fűződik a nevéhez. Le is igazolta a Puskás Akadémia: a tavasszal befejezettnek nyilvánított bajnokságban 8-szor kezdőként, 11-szer csereként számították rá a felcsúti U16-os együttesben.

A nyáron Szombathelyre került, ahol 2020. augusztus 29-én vehette először magára bajnokin az Illés Akadémia mezét. Az őszi szezonban mindössze egyszer hiányzott: az utolsó fordulóban óriási szabadrúgásgóllal egyenlített Debrecenben, ahol a hátrányban lévő csapatunk végül maga javára fordította az eredményt.

Sátori Barnabás, az U17-es csapatunk vezetőedzője így jellemezte a játékost:

Balázs nyáron került hozzánk a Puskás Akadémiáról. Nálunk sok játéklehetőséget kapott: több poszton is bevethető – akár belső vagy támadó-középpályásként, akár szélsőként. Rúgótechnikája és mezőnymunkája átlag feletti, leginkább a robbanékonyságának a fejlesztését szeretném elérni nála. Örülök, hogy együtt dolgozhatunk, jó karakterű futballista.