Debreceni Zaláné a legtöbb játékperc

Debreceni Zaláné a legtöbb játékperc

Hét korábbi és hét jelenlegi Illés Akadémia-játékos szerepelt a Haladás meccskeretében.

Mátyus János összegzése után nézzük, hogy mit mutatnak a számok a Szombathelyi Haladás fiataljairól – fókuszálva azokra a 2002 után születettekre, akik jelenleg is az Illés Akadémia növendékei. Ezen az őszön négyen kerültek be a felnőttfutball vérkeringésébe. Hárman a bajnokságban: Dezamits Dominik, Debreceni Zalán és Kállai Kevin, míg egy játékos – Simon Barnabás – a Magyar Kupában játszott először a vasiak profijai között.

A zöld-fehéreknél hét korábbi akadémista kapott lehetőséget: a házi gólkirály Medgyes Zoltán; az U21-es válogatottal az Európa-bajnokságra készülő Kiss Bence; a súlyos sérülés után visszatérő és egyre jobb formába lendülő Németh Márió; a tavasszal berobbanó, jelenleg Ajkán kölcsönben lévő Szekér Ádám; az ősz második felében egyre több mérkőzésen szereplő Doktorics Áron; a több poszton is bevethető, ám betegség miatt sajnos sokat hiányzó Jancsó András; valamint a több játéklehetőség reményében az átigazolási időszakban Dorogra kerülő Illés Bence.

A mostani akadémisták közül Debreceni Zalán október 19-én debütált a második vonalban. 9 mérkőzésen – mindig kezdőként – szerepelt, összesen 794 percet töltött a pályán.

Schuszter Ronald már tavaly ősz óta Haladás-futballistának (is) mondhatja magát: egy szerencsétlen vállsérülés miatt idén csak a 10. fordulóban játszott először. Hatszor kezdett, 482 percet futballozott.

Idén – egyelőre – nem szerzett gólt a támadó Szalay Szabolcs. 10 meccsen kapott lehetőséget, ötször kezdőként. 448 perc jutott neki.

November 1-jén debütált az NB II-ben Kállai Kevin – és azóta egyik találkozóról sem hiányzott! Nyolc meccsen – közte kétszer kezdőként – szerepelt, 392 perccel gazdagodott.

Tóth Milán is sokáig bajlódott makacs sérülésével, majd a 11. fordulóban Nyíregyházán a kezdőbe verekedte magát – amit sajnos betegség követett, így már csak a bajnokság hajrájában kaphatott lehetőséget. Négy mérkőzésen összesen 110 perc található a neve mellett.

Dezamits Dominik a Pécs ellen szeptember 13-án mutatkozott be az NB II-ben – egy félidő, azaz 45 perc jutott a 17 éves játékosnak.

Nyolc alkalommal volt kerettag Simon Barnabás – a 16 éves kapus a Magyar Kupában szeptember 20-án esett át a tűzkeresztségen. A mórahalmi mérkőzésen – ahol az ellenfél a Szegedi VSE volt – Tóth Milán és Schuszter Ronald is szerepelt.