Hetedik helyen zárt az Illés Akadémia U16-os csapata

Hetedik helyen zárt az Illés Akadémia U16-os csapata

Osztrák, német és szlovén csapatokat felvonultató tornán vettek részt a zöld-fehérek.

 

A stájerországi Ligistbe utazott az Illés Akadémia U16-os csapata, ahol a Lipizzanerheimatcup nevű tornán vették részt, amit második alkalommal írtak ki. Nyolc csapat indult (Wolfsberger AC, Sturm Graz, GAK, Linzer ASK, Rapid Wien – Ausztriából; 1. FC Union Berlin – Németországból; NK Maribor – Szlovéniából) – amelyeket két négyes csoportba osztottak a szervezők. A mieink a mariboriakkal, a liniziekkel és a Rapiddal kerültek egy négyesbe.

Kovács László az Olasz, Pataki – Szabó B,, Mayer, Mozsár, Frák, Kovács B., Nagy H., Szemes, Horváth B., Bolla, Nagy B., Udvardi, Mohos, Bonyhárd, Szakács, Nagy Zs., Papp, Szvoboda keretet vitte magával, és mindenkinek lehetőséget tudott adni. A meccsek 30 percig tartottak.

Az első találkozón végig kiegyenlített játékot láthattunk, ám az utolsó percben egy szabadrúgásból a Rapid Wien megszerezte a három pontot. Következett az NK Maribor: hasonlóan alakult a játék képe, egyenlő erők küzdelme folyt a játéktérén – a változatosság kedvéért ismét egy szabadrúgásgól döntött az ellenfél javára. Harmadjára a LASK következett: a linziek hamar vezetéshez jutottak, de a meccs közepén egyenlíteni tudott az Illés Akadémia Nagy B. találatával. Sőt, három nagy lehetőségünk volt arra, hogy átvegyük a vezetést, ám a győztes gólt most is ellenfelünk szerezte meg (1–2).

A csoportban a negyedik helyen zártak a mieink, így a másik kvartett negyedikjével a hetedik helyért játszottak a zöld-fehérek. Az ellenfél a GAK volt, akiket Bolla, Nagy Zs. és Bonyhárd találataival 3–1-re győztek le a szombathelyiek.

Remek körülmények között megrendezett tornán vehettünk részt, ahol kemény csoportba kerültünk. Mindegyik találkozó kiegyenlített játékot hozott, nüanszok döntöttek. A csoportunk első két helyezettje a torna döntőjében is összekerült egymással – ez is jelzi a kvartett komolyságát. Csapatom hozzáállása kiváló volt, persze látni azt is, hogy a bajnokság kezdetéig hátralévő 2-3 hétben mire is kell fókuszálnunk, mit kell még javítanunk. Az biztos, hogy az ilyen minőségi tornákon való részvétel nagy tapasztalatszerzési lehetőség a fiúknak, és az itt tanultakat a későbbiekben hasznosítanunk kell

– értékelt a tornát követően Kovács László vezetőedző.

A torna végeredménye:

  1. Linzer ASK
  2. NK Maribor
  3. Wolfsberger AC
  4. Sturm Graz
  5. Rapid Wien
  6. Union Berlin
  7. Illés Akadémia
  8. GAK