Hetedik hely a salzkammerguti tornán

Hetedik hely a salzkammerguti tornán

Az Illés Akadémia U12 rangos nemzetközi eseményen vett részt.

A Tóth Zsolt vezette Illés Akadémia U12 Felső-Ausztriába utazott, ahol nemzetközi tornán szerepelt. A tizenkét csapatot két csoportba osztották a szervezők, mi osztrák, szlovén és német együttesek mellé kerültünk. A 10. Internationale Salzkammergut Fußball Nachwuchs Torphäe keretein belül a találkozókon 8+1-es felállásban szerepeltek a gyerekek, a mérkőzések időtartama 20 perc volt. Az SV Rieddel kezdtünk, akiktől rendkívül balszerencsés módon 1–0-ra kikaptunk. Kihagytunk minden ziccert, az osztrákok a gólvonalról is tisztázni tudtak, miközben egy kapu előtti kavarodás után ők találtak be az utolsó pillanatban. Az NK Maribor elleni meccsen nem hozott gólt (0–0), a kiegyenlített mérkőzésen ritkán forogtak veszélyben a kapuk. A rendező ASKÖ Ohlsdorfot 3–0-ra megvertük: nagy fölényben játszottunk, Német Ádám gólpasszaiból Károlyi Levente duplázott, majd a hajrában Német Ádi egyéni akcióból is betalált. A torna két favoritja volt még hátra számunkra: színvonalas találkozón a Red Bull Salzburg 2–0-ra győzött le bennünket – el kell ismerni, ezen a meccsen ők voltak a jobbak. A csoportelső német FC Augsburg ellen ki-ki meccsen 1–0-ra kaptunk ki: inkább nekünk voltak nagy helyzeteink, és a kapufa sem volt velünk. A csoportból az első kettő jutott a legjobb négy közé, mi a negyedik helyünkkel a 7. pozícióért küzdhettünk tovább. Ellenfelünk a LASK Linz volt: 2–1-re győztünk. A Német–Károlyi-tandem ezúttal is működött, valamint betalált Varga Vince Lőrinc is. A linziek egy szöglet után szépítettek, de egyenlíteni nem tudtak, mert a belső védőink vagy Sóvári Dávid testi épségét sem kímélve védte meg kapuját.

Gratulálok a srácoknak az erős nemzetközi mezőnyben mutatott produkciójukhoz! Pozitív, hogy a torna 10 éves, Illés Akadémiát érintő történetében a második legjobb helyezést értük el! Az első meccs után – ahol még a tüzet, vagányságot valamelyest hiányoltam – szenvedély és tűz volt bennünk, hiszen enélkül egy kocsmaajtót sem lehet berúgni! A salzburgiak elleni meccset leszámítva mindig domináltunk, még az Augsburg ellen is mi voltunk nagyrészt fölényben, de még kell ennél is több kell ahhoz, hogy nemzetközi szinten is jók legyünk. Összességében a torna rávilágított arra, melyek azok a szegmensek, ahol van elmaradásunk: sebesség, dinamika, nyomás alatti technika – ezért úgy építjük a tréningeket, hogy magas intenzitásban kelljen végrehajtani a gyakoroltakat. Van hova fejlődnünk, de hiszek a munkában, a srácokban és a stábban, így tudom, hogy előre fogunk lépni

–       nyilatkozta Tóth Zsolt, aki ezen a napon a Sóvári Dávid, Pálla Norbert – Fazekas Bruno, Szukics Alex, Németh Kristóf, Bajzek Benedek, Német Ádám, Babos Kolos, Károlyi Levente, Varga Vince Lőrinc, Jáger Noel, Giliczó László, Pető-Takács Botond, Török Balázs, Rajtosics Marcell összetételű kerettel dolgozott együtt.