Gólzáporos győzelem a tavaszi nyitányon

Gólzáporos győzelem a tavaszi nyitányon

Kilencgólos sikert aratott leány U17-es csapatunk az Astra HFC vendégeként, a bajnokság tavaszi rajtján.

Astra HFC U17 – Illés Akadémia-Viktória U17 0–9 (0–3)
Illés Aka.-Viktória U17:
Spilenberg M. – Kleinert P. (Farkas B., 87.), Sarang R., Pintér T., Szabó F. – Simon E., Hajdú P., Harangi L. (Németh Z., 68.) – Csáki E., Gyócs-Németh C. (Váraljai V., 70.), Csejtei E. Vezetőedző: Győrffy Mátyás.
Gólszerzők: Csejtei E. (1., 0–1; 6., 0–2), Csáki E. (40., 0–3; 49., 0–5), Gyócs-Németh C. (46., 0–4), Simon E. (60., 0–6; 88., 0–9), Pintér T. (67., 0–7), Hajdú P. (69., 0–8)

Nagy különbségű, fölényes győzelmet aratott U17-es csapatunk a fővárosban. A lányok eredményesen játszottak, rengeteg pozitívumot láttunk tőlük, még úgy is, hogy vannak már annyira jó futballisták és közel állnak már annyira a felnőtt futballhoz ahhoz, hogy a kilenc gól ellenére se legyünk maradéktalanul elégedettek. De éppen ez a „hiányérzet” viheti előre a csapatot a tavaszi időszakban, egy olyan szezonban, amelyet azért összességében jól kezdtek akadémistáink.

A bal oldali beadásra jól érkező Csejtei Emília góljával, majd korosztályos válogatott támadónk nem sokkal később, ezúttal szabadrúgásból lőtt újabb találatával már a 6. percben két góllal vezettünk – azt sem túlzás állítani, a csapat eldöntötte a mérkőzést. Láttuk azonban azt is, hogy a korán jött megnyugtató előny lazított a koncentráción, különösen a támadóharmadban sok lett a pontatlanság, nem véletlen, hogy gyakorlatilag a félidő végéig nem született újabb gól.

Érdemes azért pontosítani, rögzíteni: a kimaradt helyzetek ellenére, jól játszott csapatunk, sikeresen tért át a korábban megszokott 4-4-2-es felállásról a 4-3-3-ra, jól használta ki a széleket és a középpályásaink is jó döntéseket hoztak a labdaszerzések után.

A szünet után a csapat tulajdonképpen lemásolta az első félidő forgatókönyvét, ismét két gólt szerezve a játékrész elején. Előbb a bal oldalról betörő Gyócs-Németh Cintia talált éles szögből az Astra kapujába, majd a labdaszerzést követő Csejtei-Csáki összjátékot fejezte be utóbbi góllal. A 60. perctől lett igazán nagy a különbség a két csapat között, ekkor már nem csak a technikai tudásban, de az erőnlétben is szakadéknyi volt a különbség a két csapat között – akadémistáink a majdnem kétszámjegyű különbséggel is megérdemeltem nyertek.

Dicsérnem kell a lányokat, mert a nehezítő körülményekkel – mint a szezonrajt, a kemény pálya, a hamar szerzett előny – megbirkózva is végig kezükben tartották a mérkőzést és sok gólt szerezve nyertek. Annak külön örülök, hogy eredményesek tudtunk lenni a háromcsatáros játékkal, a csapat számára új játékrendszerrel, mint ahogy annak is, hogy több jó egyéni teljesítményt láttam. A gólszerzőink mellett ki kell emelnem Szabó Fannit is, nagyszerűen futballozott ma. Ez a mai győzelem természetesen csak egy állomás, még, ha sikeres állomás is. Megyünk tovább

– értékelt Győrffy Mátyás vezetőedző.