Hektikus mérkőzés győzelemmel

Hektikus mérkőzés győzelemmel

Hazai környezetben indította meg a szezont az Illés Akadémia U15.

Illés Akadémia U15 – Diósgyőri VTK U15 2–1 (1–0)
Illés Aka. U15: Kostyák Zs. – Mórocz (Bock, 56.), Hányi, Pintér, Csonka – Bosnyák Botond, Hideg, Mihály – Börczi (Molnár B., 62.), Szabó B. (Németh L., 56.), Kiss-Szécsényi (Módly, 41.). Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerzők: Szabó B. (22., 1–0), Bosnyák Botond (65., 11-esből, 2–0)

A DVTK elleni hazai mérkőzésen sok hiányzója volt Szűcs Jánosnak, így négyen is az U14-es korosztályból kerültek a keretbe. A mieink igyekeztek a saját játékukat ráerőltetni a vendégekre, és egy letámadás után a vezetést is sikerült megszerezni, Szabó Botond volt eredményes, 1–0. A gól megváltoztatta a játék képét, a vendégek előrevágott labdákkal kezdtek el operálni. Büntetőhöz is jutottak, amit kapufára rúgtak, majd nem sokkal később egy miskolci helyzetnél ismét velünk volt a kapufa. Amikor azonban labdát szereztünk, volt lehetőségünk az előny növelésére, ám Bosnyák Botond, Szabó Botond és Mihály Dániel sem tudta feltenni az i-re a pontot.

A szünet után csendesebb mederben folyt a mérkőzés, majd a 65. percben Bosnyák Botond tört be a 16-oson belülre: amikor először megrúgták, akkor még tovább vitte a labdát, a második faultnál azonban már megszólalt a síp, 11-es! A sértett magabiztos értékesítette a büntetőt, 2–0! Tíz perccel a vége előtt egy ajándékgóllal közelebb került a Diósgyőr, majd jöttek ismét az ívelések. Folyamatosan kapta a szabadrúgásokat a vendégcsapat, ráadásul 6 perc hosszabbítást rendelt el a játékvezető. Mindeközben Németh Levente akár le is zárhatta volna a meccset, ám helyzetei kimaradtak. Ahogy a miskolciaké is: jól kontrolláltuk az előre vágott labdákat, így 2–1-re megnyertük az első 2024-es találkozót.

Büszke vagyok a srácokra, a kezdősípszótól a lefújásig hittek magukban, megvolt a megfelelő önbizalmunk. A mérkőzéstervünket végig menedzseltük, a mentalitás és a meccsbe beletett munka döntött a három pontról. A labdaszerzések után gyorsan mentünk át támadásba, ebből volt sok helyzetünk – ezekből kellett volna többet értékesítenünk, és akkor nem lett volna izgulni valónk a végjátékban. Stabilan védekeztünk. Volt olyan, hogy jobban játszottunk mint a mai napon, mégsem nyertünk, de ezen a szombaton a csapategység, a hit és a kohézió összessége győzelmet ért! Heten hiányoztak, így négy U14-es is játszott a csapatban, ami még inkább növeli a siker értékét. Ha ezt a lendületet és elszántságot jobb játékkal párosítjuk, akkor jó tavaszunk lehet

– mondta az U15-ös csapatunk vezetőedzője, Szűcs János.