Érdekes meccs, igazi támadófoci

Érdekes meccs, igazi támadófoci

Jó kiindulási alap lehet a bajnokságra a stájerországi mérkőzés.

SK Sturm Graz U14 – Illés Akadémia U14 3–1 (3–0)
Illés Aka. U14: Hajba – Németh B., Székely, Takács Á., Szalma – Dobovánszky, Magadics, Angler B. – Lakatos, Orbán, Mihók. Csereként pályára léptek: Schepanski – Reiber, Szakács, Bujdos. Vezetőedző: Körhöcz György.
Gólszerző: Bujdos (65., 3–1)

A Sturm Graz vendégeként lépett pályára az Illés Akadémia U14: a héten játszotta volna első bajnoki találkozóját együttesünk, ám a szerdai találkozót későbbi időpontra halasztották. A jövő héten így Kisvárdán indítja meg a 2024-es tétmérkőzések sorát Körhöcz György együttese!

A gráci meccs első helyzete előttünk adódott: Lakatos Krisztián lövésénél nagyot védett a hazai kapus, szögletre ütötte az éles szögből leadott, a hosszúba tartó löketet. Nem sokkal később egy zöld-fehér védelmi hiba után egy 18 méteres átlövés a jobb felső sarokban kötött ki, 1–0. A bekapott gól nem vette el a kedvünket, sikerült is büntetőt kiharcolnunk, ami sajnos kimaradt. Ez azért egy kicsit megfogott bennünket, ebben a periódusban több lehetősége volt a Sturmnak. Aztán ahogy magunkhoz tértünk, akár Magadics Milán, akár Mihók Martin is egyenlíthetett volna, azonban a feltételes mód maradt érvényben. A fekete-fehérek aztán határozottak voltak a kapunk előtt, ők kétszer is betaláltak. Ez alapján megérdemelt volt a vezetésük az első félidő után, de a háromgólos különbség túlzó volt: a széleken voltak magabiztosak, ott tudták a párharcaik többségét megnyerni.

A szünet után egy más típusú védekezéssel sokkal stabilabbak voltunk. Így a hazaiak csak távolról kísérleteztek, mi pedig visszajöttünk a meccsbe, hiszen Bujdos Botond három nagy lehetőségéből egyet értékesített! Az utolsó negyedórában szerettünk volna még faragni a hátrányon, ez nem sikerült, így egy változatos és remek találkozón a gráciak 3–1-re győztek.

Fizikálisan jó csapat ellen játszottunk, akik ráadásul komoly futballtudással is bírtak! Összességében büszke vagyok a korosztályra, hiszen a 2010-esek közül négyen játszott az U15-ben, többen betegség miatt hiányoztak, így 2 kapussal 13 mezőnyjátékossal utaztunk el Stájerországba. Azok, akik eddig valamennyivel kevesebb lehetőséget kaptak, abszolút éltek vele. Mentálisan jó arcunkat mutattuk, többen végig játszották a meccset, a labdabirtoklásban tetszetős dolgaink voltak. Az egyéni védekezés – ami edzésszituációban már működik – egy ilyen éles meccsen még nem sikerül teljességgel.  Hosszú idő után ez volt az első igazi erőfelmérő számunkra, ami jó kiindulási alap a bajnokságra

– nyilatkozta Körhöcz György.