Győztes bajnoki rajt

Győztes bajnoki rajt

Az Illés Akadémia U16 teljesen megérdemelten tartotta itthon a három pontot.

Illés Akadémia U16 – Újpesti TE U16 3–0 (2–0)
Illés Aka. U16: Németh B. – Tasnádi Á., Nyári, Papp (Tóth K., 46.) – Sági, Bolla Á. (Klement, 46.), Hende, Sipos-Kiss (Szilvási, 76.) – Söptei (Tóth E., 60.), Krone, Szele (Kelemen M., 69.). Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Krone (16., 1–0), Sági (18., 11-esből, 2–0), Sipos-Kiss (68., 3–0)

Az őszi eredmények alapján a dobogótól mindössze két pontra lévő Illés Akadémia U16 a tizenkettedik helyen lévő Újpesti TE együttesét látta vendégül. A mieink fölényéről szólt a teljes mérkőzés. A 2. percben egy jobbról középre tekert szögletre Papp Máté érkezett, ám fejese a kapufán csattant. Tíz perc elteltével Hende Dániel kitűnő kiugratásával Sipos-Kiss Dániel került nagy helyzetbe, ám a kapus elütötte, tizenegyes! Sajnos a büntető kimaradt. Az első negyedóra végén aztán csak megszületett az első gól! Sági Marcell egészen az alapvonalig vitte a labdát, felnézett és tálcán kínálta a lehetőséget Krone Niklasnak, akinek az üres kapuba kellett csak passzolnia, 1–0. Két perc múlva Szele Mátét buktatták a 16-oson belül, ez is 11-es! Sági Marcell értékesítette a büntetőt, a jobb sarokba lőtt erősen és laposan, nem érhetett oda a lilák kapusa, 2–0.

A szünet után sem változott a játék képe, uraltuk a találkozót, folyamatosan az újpesti térfélen pattogott a labda. Az 53. percben szép kényszerítőzés után Sági Marcell kapott labdát, belépett vele a 16-oson belülre, ám lövése a hosszú oldali kapufa tövéről kifelé vágódott. A 68. percben Sipos-Kiss Dániel a bal szélről becselezte magát a büntetőterületen belülre, majd 13 méterről kilőtte a bal alsó sarkot, 3–0.

Németh Richárd és Varga Roland csapata teljesen megérdemelten tartotta itthon a három pontot.

Azt éreztem, hogy végig kontrolláljuk a meccset. Sok lehetőséget dolgoztunk ki. Örömteli, hogy olyanból is betaláltunk, amit a héten külön gyakoroltunk! Jó, hogy nem kaptunk gól, hellyel-közzel a védekezéssel és az átmenetekre való felkészüléssel is elégedett voltam. Abszolút megérdemelten nyertünk – amit ma kihagytunk, azt remélem, hogy az elkövetkezendő találkozókon értékesítjük

– mondta Németh Richárd.