Hazai vereség a Dorog ellen

Hazai vereség a Dorog ellen

Simut Mario és Horváth Rajmund kezdett, Szijjártó Ármin a szünetben állt be.

Immáron a 26. fordulót rendezték meg ezen a vasárnapon a Merkantil Bank Liga 2021/2022-es kiírásában. Németh Szabolcs a Rózsa – Simut, Guzmics, Németh M., Bosnjak – Stieber, Holdampf, Csilus, Horváth R. – Tóth-Gábor, Tóth M. csapatot kezdette a Dorog ellen. Mindez azt jelentette, hogy az U19-es korosztályból Simut Mario Lucas és Horváth Rajmund; az Illés Akadémia kapusedzője, Rózsa Dániel; illetve korábbi növendékeink közül Tóth-Gábor Kristóf és Tóth Milán játszott a kezdőcsapatban. A padon – többek mellett – Tóth Máté, Szekér Ádám, Doktorics Áron, illetve aktív U19-esként: Szijjártó Ármin és Tarján Patrik vártak bevetésre.

Az ellenfél, azaz a Dorogi FC kezdőcsapata az Illés Akadémián nevelkedő Mursits Roland nevével kezdődött, de Nyíri Vince is ott volt abban a 11-ben, akik kivonultak a Rohonci úti gyepre.

A találkozó előtt nemes kezdeményezés tanúi lehettünk. A zöld-fehér kerettagok aláírtak, és felajánlottak egy mezt, amelyet a Plüss Kommandó, az Alapítvány az Alapítványokért árverésre bocsátott. A licit nyertese, Szántai Krisztina az Illés Akadémia munkatársa lett, aki Ajkay Zsoltnétól vette át a mezt. Az árverésből befolyt összegből pedig a Markusovszky Kórház Koraszülöttekért Alapítványát támogatják a szervezők!

Hiába támadta végig az első félidőt a Haladás, gólt nem tudtak szerezni a vasiak, pedig a játékrész túlnyomó többségében a Dorog térfelén pattogott a labda. A 34. percben egy szabadrúgás után lemaradt a védelem Dlusztusról, akinek a combjáról a bal sarokba vágódott a játékszer, 0–1.

Horváth Rajmund helyett Szijjártó Ármin érkezett a pihenőt követően. A játék képe semmit sem változott: a Dorog 10 emberrel fegyelmezetten, szervezetten és sikeresen védekezett. Ahogy ilyenkor kell, tördelték a játékot, minden egyes másodpercet megbecsültek. A Hali nem tudta feltörni a védekezésüket, így a piros-feketék elvitték a három pontot.

Hiába veretlen idegenben a Haladás 2022-ben, az idei mindhárom hazai találkozónkat elveszítettük.