Együttműködés az Andráshida Torna Egylettel

Együttműködés az Andráshida Torna Egylettel

A Zala megyei klub is az Illés Akadémia partnerévé vált.

A magyar labdarúgó utánpótlás-nevelés elmúlt évekbeli szerkezeti átalakulása révén tíz kiemelt akadémia – köztük Szombathelyen az Illés Akadémia – kezdte meg a munkáját minisztériumi felügyelet mellett. A Magyar Labdarúgó-szövetség pedig tehetségközpontok és körzetközpontok megvalósításáról döntött 2021-ben. Az Illés Akadémia másfél évtizede szorosan működik együtt a körzetközponttá nyilvánított Lurkó UFC-vel, nemrégiben pedig beszámoltunk Bakos Roland szakmai igazgató előadásáról, amit a Király SE-nél, mint tehetségközpontnál tartott.

Tóth Miklós utánpótlás-menedzser pedig Andráshidán járt, ahol Szabó Zsolttal, az ATE utánpótlás-koordinátorával írt alá együttműködést. Az ATE – ahol szakmai vezetőként az a Simon Attila dolgozik, aki az Illés Akadémián, annak alapításától kezdve hat éven keresztül volt szakmai igazgató – körzetközpontként működik, a felnőtt csapata pedig a Zala megyei I. osztály élmezőnyének tagja.

Sikerült eljutnunk addig, hogy a szakmai együttműködési megállapodást megkössük az Illés Akadémia és az Andráshida TE között. A célunk az, hogy betekintés nyújtsunk az akadémiai munkába, emellett hozzájáruljunk az edzői továbbképzéshez. Szívesen látjuk a legtehetségesebb gyerekeket Szombathelyen: a közöttünk lévő kooperáció pedig lehetőséget ad arra, hogy, aki arra érdemes lesz, az részt vehessen az akadémiai képzésben. Azzal, hogy tapasztalatainkat megosztjuk egy újabb körzetközponttal, mind szakmai, mind képzési, mind strukturális szempontból fejlődési lehetőséget tudunk biztosítani

– mondta a megbeszéléseket követően Tóth Miklós, az Illés Akadémia utánpótlás-menedzsere.