Hazai pályán nyert a Haladás

Hazai pályán nyert a Haladás

Horváth Rajmund kíméletlen ítélet-végrehajtónak bizonyult, megszerezve harmadik gólját a bajnokságban!

Évek óta 20 csapatot vonultat fel a Merkantil Bank Liga – így elvileg az utolsó őszi fordulóban a tizenkilencedik ellenfelével találkozott a Haladás: a Szolnoki MÁV FC érkezett Szombathelyre. (Jövő héten lesz még egy meccs, a PMFC látogat a Rohonci útra, az előrehozott első tavaszi körben.) A vasiak Rózsa – Mocsi, Guzmics, Németh M., Bosnjak – Doktorics, Holdampf, Csilus, Kiss B. – Tóth M., Horváth R. tizeneggyel vonultak ki az egész napos eső által áztatott gyepre. Így a Haliban az Illés Akadémia kapusedzője, Rózsa Dániel mellett egy jelenlegi (Horváth Rajmund) és három korábbi (Doktorics Áron, Kiss Bence, Tóth Milán) akadémista alkotta a kezdőcsapatot. A padon – többek között – Pataki Márk, Kállai Zalán, Szekér Ádám, Kállai Kevin, Szijjártó Ármin és Doncsecz Levente vártak bevetésre. Utóbbi számára ez volt az első alkalom, hogy bajnoki meccskeret tagja lehetett.

A Haladás birtokolta többet a labdát, ám ez igazán nagy helyzetekben nem tudott megmutatkozni. A Szolnok sem csak bekkelt, bátran próbálkoztak a meglepetésre piros mezben szereplő kék-fehérek. Sajnos 13 perc után kényszerűségből cserélt Németh Szabolcs: Tóth Milán helyett Monori Norbert érkezett. Az első félidő utolsó tíz perce volt a játékrész legpörgősebb periódusa: volt egy lehetősége a vendégeknek, ám a bal oldali akció végén az ötösről nagy helyzetből fölé lőttek, azonban mi nem hibáztunk. A jobb bekk pozíciójából Mocsi Attila indult meg, belépett egy Horváth Rajmunddal történt kényszerítő után a 16-oson belülre (Rajmi sarokkal adta vissza a labdát), középre gurított, és a második hullámban érkező Kiss Bence 12 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 1–0.

A második játékrészben is sokáig magabiztosan játszott a Haladás. A 68. percben megint a jobb oldalunk volt aktív, Mocsi Attilát csak szabálytalanul tudták megállítani a büntetőterületen belül, így 11-eshez jutott a zöld-fehér csapat. Horváth Rajmund kapta magához a labdát, és ballal felvarrta a játékszert a jobb felső sarokba, 2–0! Nem sokkal később teljesen váratlanul szépített a Szolnok (2–1). Az utolsó tíz percre Szijjártó Ármin is érkezett – a mai volt a támadó harmadik fellépése a Haladásban, ám ebben a periódusban a Németh-csapat jól menedzselte az időt, és tulajdonképpen teljesen megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.