Győrbe került a vándorserleg

Győrbe került a vándorserleg

A labdarúgó akadémiák részére idén alapított tornán öt mérkőzést játszott az Illés Akadémia csapata.

A miskolci DVTK Aréna adott otthont a hagyományteremtő szándékkal megszervezett Akadémiák Viadala elnevezésű teremlabdarúgó tornának. Az eseményen az akadémiák edzői, stábtagjai, dolgozói vettek részt – a tíz kiemelt labdarúgó-akadémia mellett a Magyar Labdarúgó-szövetség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma is meghívást kapott. A csoportmérkőzések rendkívül szoros mérkőzéseket játszottunk a Ferencvárossal, az MLSZ-szel a Kisvárdával és a Debrecennel. A helyosztók során aztán a kassaiak ellen 3–0-ra nyertünk – Illés Béla duplázott, és Tóth Máté talált még be.

A torna célja a már említett hagyományteremtés mellett a szakemberek közti jó viszony kialakítása. A szinte megszámlálhatatlan NB-s és válogatott meccset felmutató játékosok viadala valóban remek mérkőzésekben mutatkozott meg, amelyből az ETO FC Győr akadémiája, a Fehér Miklós Labdarúgó Akadémia jött ki győztesen. Mind a futballmeccseket, mind az azt követő eseményeket végig jó hangulat övezte, tehát „a foglalkozás elérte a célját”.

Az Illés Akadémia ezúton is köszöni a Diósgyőri VTK csapatának a kimagasló szervezőmunkát, és a remek vendéglátást. Reméljük, jövőre ismét megmérkőzhetünk!