Itthon tartott egy pontot U14-es csapatunk

Itthon tartott egy pontot U14-es csapatunk

A Ferencváros elleni 0–0-s döntetlennek köszönhetően immár hat mérkőzésből áll Szűcs János tanítványainak veretlenségi sorozata

Illés Akadémia U14 – Ferencvárosi TC U14 0–0
Illés Aka. U14.:
Németh B. – Nyári, Bolla Á., Kelemen, Molnár L. – Hende, Söptei, Markó (Tasnádi, 52.) – Virág (Haág, 68.), Klement, Tóth E. (Szele, 62.). Vezetőedző: Szűcs János.

Egy fizikálisan rendkívül erős Fradi ellen az első valamirevaló helyzet a mieink előtt adódott, ám Klement Dávid fejesét a 12. percben magabiztosan fogta a vendégek hálóőre, ahogy nem sokkal később Kelemen Mirkó távoli lövését is. A 17. minutumban viszont a fővárosiak veszélyeztettek, akik egy 18 méteres szabadrúgásból a keresztlécet találták el, a kipattanó labdát pedig a jobb oldali kapufára bombázták. A 20. percben azonban ismét akadémistáink jöttek: Virág Ádám lépett ki a védők közül és lövése alig-alig kerülte el a kaput. A félidő hajrájában Németh Bence védett egy nagyot lábbal, így pedig gól nélküli döntetlennel ért véget az első játékrész.

Térfélcserét követően ismét a Fradi járt közel a vezetés megszerzéséhez, de szerencsére támadójuk 3 méterről sem tudta bevenni az üresen tátongó kaput, ugyanis estében a keresztlécet lőtte telibe. Az 51. percben egy újabb ziccer adódott a vendégek előtt, ám mivel ezt sem tudták kihasználni, maradt a 0–0-s döntetlen.

Úgy gondolom, hogy egy értékes pontot szereztünk a mai mérkőzésen. A gyerekek a szívüket, a lelküket beletették a meccsbe. Jelen helyzetünkben az volt a maximum, amit el tudtunk érni. Ilyen szempontból teljesen elégedett vagyok a srácokkal. Az első félidőben helyenként még jól is játszottunk. Főként a mérkőzés elején. Azt követően a Fradi átvette a mérkőzés irányítását és veszélyes helyzeteket tudott teremteni. A fizikálisan nagyon erős játékosaikat nagyon nehezen tudtuk megállítani. De végig lelkesen harcoltunk, aminek egy pont lett a jutalma

– értékelte a látottakat Szűcs János vezetőedző.