Hazai pályán is négyet rúgott az Illés Akadémia U12

Hazai pályán is négyet rúgott az Illés Akadémia U12

A második ellenfél sem tudott betalálni a kapunkba!

Illés Akadémia U12 – CREDOBUS Mosonmagyaróvár U12 4–0 (2–0, 0–0, 2–0, 0–0)
Illés Aka. U12:
Dudás – Majlinger, Molnár B., Hányi, Lajos – Bangó, Németh L., Tóth N. – Lengyel. Cserék: Kovács V. – Novák B., Poszavecz, Kiss B., Németh N., Baranyi. Szekcióvezető: Takács Csaba.
Gólszerzők: Lengyel (2., 1–0; 15., 2–0), Bangó (52., 3–0), Baranyi (55., 4–0)

A Király SE otthonában aratott négygólos sikert követően hazai pályán folytatta az országos U12-es bajnokság Észak-nyugati csoportját az Illés Akadémia együttese. Az első felvonásban kétgólos előnyt épített fel az együttesünk! Hamar megszereztük a vezetést: egy szép támadás során bontottuk meg az óváriak bal oldalát, majd a kapu elé passzolt labdára a hosszún Lengyel Ágoston érkezett, és egy csel után lőtt a hálóba, 1–0. Az első negyedóra végén szinte lekopíroztuk az első gól előtti támadást, majd ugyancsak Lengyel Ágó kapta a labdát, és lőtte meg második gólját.

A II. negyedben sem álltak be bekkelni a vendégek, ám helyzetek így is csak előttünk adódtak – ebben a periódusban azonban átok ült rajtunk, és sehogy sem tudtunk betalálni.

A harmadik 20 percben aztán újabb gólokat sikerült szereztünk. Előbb egy kétszer érintés miatt megítélt közvetlen szabadrúgás után találtunk be Bangó Benedek révén, majd nem sokkal később egy kapu elé ívelt labdára Baranyi Borisz érkezett remek ütemben és szép gólt fejelt, 4–0.

A záró etapban néhány kontrával már az ellenfél is eljutott a büntetőterületünkig, ám igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. A mieink második találkozójuk is 4–0-ra nyerték meg!

Fizikális erős és szervezett csapat ellen játszottunk, akik bátran felvállalták a támadófocit. Hozzánk hasonlóan, ők is magasan védekeztek. A labdakihozatalaikat azonban mi tudtuk megzavarni. Két szép támadás végén – remek labdaszerzések után – lőttük a góljainkat. A II. negyedben sok-sok helyzetünk volt, ám mindegyik kimaradt – az biztos, hogy még többet fogjuk gyakorolni a befejezéseket. Mezőnyfölényben voltunk a III. negyedben is, jól működtek az átmenetek és újabb két góllal eldöntöttük az eredmény. Dicséret illeti a gyerekeket, az edzéseken gyakoroltakat visszaadták, az elvek jól működtek és felszabadultan játszottak

– értékelt az ezen a napon Tóth Zsoltot helyettesítő Takács Csaba.