Akadémistáinkkal a kezdőben játszott hatgólos döntetlent a Haladás-Viktória

Akadémistáinkkal a kezdőben játszott hatgólos döntetlent a Haladás-Viktória

Székely Tibor tanítványai háromszor is egyenlíteni tudtak, ami egy pontot ért számukra

Haladás-Viktória FC – Puskás Akadémia FC 3–3 (1–2)
Haladás-Viktória: 
Dobó-Nagy – Németh A., Horti, Gődér, Baccaro – Feketevízi, Varró (Kis, 52.), Urbán (Csizmadia, 86.), Sweatman – Kiss-Lantos (Kovács V., 80.), Vladulescu. Vezetőedző: Székely Tibor.
Gólszerzők: Feketevízi Tímea (34., 1–1), Camilla Baccaro (60., 2–2), Marlo Sweatman (88., 3–3)

A válogatott-szünet után folytatódtak a Simple Női Liga küzdelmei, a Haladás-Viktória NB I-es csapata a Puskás Akadémia gárdáját látta vendégül. Székely Tibor keretében ezúttal is több akadémistát találhattunk, Dobó-Nagy Boglárka – aki épp korábbi klubja ellen lépett pályára –, Kiss-Lantos Hanna, Németh Adél, valamint Varró Veronika kezdőként lépett pályára. Németh Mirtill, Csizmadia Zsófia, Rugovics Boglárka, valamint Nagy Dorottya pedig csereként vártak bevetésre. A találkozó első felében inkább a vendégek akarata érvényesült, mezőnyfölényben futballoztak, Nagy Lili révén pedig a vezetést is sikerült megszerezniük. A folytatásban rendezte sorait a házigazda, veszélyesebben futballozott és próbálta kamatoztatni csatárai, köztük Kiss-Lantos Hanna gyorsaságát. Feketevízi Tímea révén aztán összejött az egyenlítés, ám a felcsútiak is beköszöntek még a szünet előtt, Grönbert találatával visszavették a vezetést a vendégek.

A fordulás után is hasonlóan nagy csata folyt a pályán, mentek előre a csapatok, Camilla Baccaro emlékezetes bombájával pedig ismét egalizáltak a vasiak. Mindkét fél számára a három pont volt csak elfogadható, ebben a szellemben zajlott a mérkőzés, Németh Adélnak is bőven volt dolga a védelem jobb oldalán. A 75. minutumban aztán ismét a PFLA került lépéselőnybe, Zán-Fábián Panna volt eredményes, ezzel 2–3 állt az eredményjelzőn. A 86. percben Csizmadia Zsófia is pályára lépett akadémistáink közül, nem sokkal később pedig harmadszor is gólnak örülhettek a szombathelyiek: egy felívelt labdát Marlo Sweatman csúsztatott a hálóba, így alakult ki a 3–3-as végeredmény.

Székely Tibor együttese jövő héten az Astra otthonában vendégeskedik.