Hazai környezetben is győzött az Illés Akadémia U17

Hazai környezetben is győzött az Illés Akadémia U17

A Kecskemét ellen vezetést szerzett, majd 1–1 után ismét megújult Kovács László csapata.

Illés Akadémia U17 – Kecskeméti TE LA U17 3–1 (1–0)
Illés Aka. U17:
Farkas D. – Németh R., Tóth Á., Erdei – Abért B. (Menzselejev, 82.), Bécsy, Szabó B. (Skravanek, 55.), Gyapjas (Szabó M. M., 46.) – Bene (Szakasics, 82.), László, Pljesovszki (Liplin, 61.). Vezetőedző: Kovács László.
Gólszerzők: Pljesovszki (45., 1–0), Tóth Á. (74., 2–1), Skravanek (82., 11-esből, 3–1)

Rendkívüli agresszivitással kezdte a találkozót a Kecskemét, ez az elején nem ízlett a mieinknek, aztán szépen lassan átvettük a kezdeményezést és inkább mi veszélyeztettünk: átlövésből, akcióból és szögletek után is. Az első félidő utolsó negyedórájában felborult a pálya, futószalagon alakítottuk ki a helyzeteinket, ám a kecskeméti kapus sokszor hárított – ha pedig már rajta is túljutott a labda, akkor a gólvonalról a védők bikázták ki azt a mezőnybe. Aztán csak megtört a jég. Már mindenki az óráját nézegette a félidő legvégén, amikor Németh Richárd beadását Pljesovszki Gergő bólintotta az ötösről a bal sarokba, 1–0.

A második félidőben is hasonlóan alakult a játék képe. A mieink kezdeményeztek, ám hiába voltak lehetőségeink – ezeket nem tudtuk gólra váltani. Sőt, egy megingásunkat kihasználták a vendégek: egy beadás után kétszer is nagyot védett Farkas Dávid, ám harmadjára betaláltak a kecskemétiek, 1–1. Azonban a remekül beszálló cseréknek is köszönhetően meg tudtunk újulni. Előbb Szabó Máté Mihály beadásra érkezett Tóth Ábel kiválóan és fejesgóljával visszaállította az egygólos különbséget a javunkra, 2–1. A hajrában aztán Szabó Máté Mihályt állították meg szabálytalanul a 16-oson belül: a jogos 11-est Skravanek Lázár, értékesítette, kialakítva a 3–1-es végeredményt.

Vannak régi beidegződések, amiket mielőbb el kell felejtenünk – dolgozunk ezen folyamatosan, talán már van is eredménye… Azt is érzem, hogy az egészséges önbizalom is hiányzik. Így is egy nagyon jó iramú meccs volt a mai, sokat tettünk a három pontért. A találkozó eleje a kapkodásról szólt, kellett idő ahhoz, hogy az utazótempót felvegyük. Amikor ez meglett, sorban jöttek a helyzeteink, és egy szép támadás végén előnybe is kerültünk. A II. félidőt gyengébben kezdtük, és egy egyéni hiba után kiegyenlítettek a vendégek. A meccs zárószakaszában azonban magunkra találtunk, és a sok kihagyott helyzet ellenére is úgy látom, hogy teljesen megérdemelten győztünk

– mondta az U17-esek vezetőedzője, Kovács László.