Fordított, győzött és továbbjutott a Haladás

Fordított, győzött és továbbjutott a Haladás

Az Illés Akadémia U19-es korosztályából ezúttal Mohos Barnabás kapott lehetőséget Alekszandar Jovicstól.

Pálfi – Nyíri, Jagodics, Csonka, Bosnjak – Simut, Zvekanov, Csernik – Doktorics, Kelemen, Rácz összeállításban kezdett Csákváron, a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában a Szombathelyi Haladás. Azaz, az Illés Akadémia korábbi növendékei közül Nyíri Vince, Jagodics Márk, Simut Mario Lucas, Doktorics Áron és Rácz Barnabás kezdett, és ott volt egyéni képző edzőnk, Bosnjak Predrag is. A kispadon – többek mellett – Szakály Attila, Mohos Barnabás, Horváth Rajmund, Bolla Gergő és Szvoboda Dániel várt bevetésre.

Volt miért visszavágniuk a zöld-fehéreknek, hiszen a Merkantil Bank Liga 2. fordulójában 4–2-re a kék-sárgák tudtak nyerni. Jobban is kezdett a szombathelyi csapat (ugyanúgy, hogy a bajnokin is), ám az első gólt (ugyanúgy, ahogy a bajnokin is…) a csákváriak szerezték meg. A nagy szívvel játszó Csernik Kornél járt közel az egyenlítéshez: először még védte lövését a hazaiak kapusa, ám a 37. percben egy a balösszekötő helyéről történő megindulását nem tudták lekövetni a védők, befelé húzott és 17 méterről klasszis mozdulattal tekert a bal felső sarokba, 1–1.

Szünet után is a vasiak voltak az aktívabbak. Rácz Barnabás lépett be a jobb oldalon a büntetőterületen belülre, térdmagasságban középre lőtt labdáját a Cserniket megelőző Baracskai segítette a saját kapujába, előny a Halinál! Bő egy óra elteltével Horváth Rajmund, a 73. percben pedig Szakály Attila is érkezett a játéktérre. Az utolsó tíz percre emberelőnybe is kerültek a zöldmezesek, akik a 85. percben végleg eldöntötték a továbbjutás kérdését. Horváth Rajmund kapott labdát a jobb szélen, belépett vele a 16-oson belülre és ballal óriási gólt rúgott a rövid felsőbe, 1–3! A hajrában még Mohos Barnabás is beállt, illetve Simut Mario Lucas lövésénél védett nagyot a csákvári kapus, ám több gól nem esett, így a Haladás várhatja a MOL Magyar Kupa következő fordulójának sorsolását a legjobb 32 között!