Hátrányból fordítva nyert U19-es csapatunk

Hátrányból fordítva nyert U19-es csapatunk

Illés Akadémia U19 – Honvéd-MFA U19 3–1 (3–1)

Illés Aka. U19.: Gróz – Dezamits, Vajda, Woth, Debreceni – Schuszter, Kállai K., Volter (Bunevácz, 75.) – Horváth R. (Antal, 82.), Szalay (Markó, 85.), Tóth M. Vezetőedző: Horváth Rudolf.

Gólszerző: Tóth M. (24., 1–1), Szalay (31., 2–1; 47., 3–1)

Szeles időben kezdődött az Illés Akadémia és a Honvéd-MFA rangadója Szombathelyen. A vendégek szerezték meg a vezetést: a 9. percben egy 18 méteres szabadrúgást tekert Dénes a jobb felső sarokba. Hamar egyenlíthettünk volna: Tóth Milán cselezett befelé balról, középreadását Volter picit hosszan vette át, így odalett az ígéretes helyzet. Szép lassan áttevődött a játék a Honvéd térfelére, és a 23. percben jött össze az egyenlítés. Tóth Milán térül-fordult 23 méterre a kaputól, majd jobbal a kapu jobb feléből bombázott, 1–1. Az első félóra végén már nálunk volt az előny: Szalay tette le a labdát szabadrúgáshoz, és 22 méterről, balról nagy gólt tekert a rövid felső sarokba, 2–1. A játékvezető két perc hosszabbítást jelzett, és ez még tartogatott egy szombathelyi gólt. Az alapvonal felé vitte a labdát Schuszter, átadta a 16-oson belül Volternek, akinek éles középreadására remek ütemben robbant be Szalay, és közelről a hálóba lőtt, 3–1.

Fordulást követően inkább a Honvéd térfelén pattogott a labda, ők nem tudták azt igazából kihozni, nem tudtak támadást építeni. Ha mégis, azt már a középpályán megfojtottuk, nagyon sok labdát szerezve egyébként az ő térfelükön is.

A hátrányból felálló U19-es csapatunk megérdemelten nyerte meg a forduló – és talán a bajnokság – rangadóját.

A Honvéd ezúttal egy tehetséges fiatal csapattal érkezett. Megszerezték a vezetést, de ezt követően 60-70 percen keresztül nyomást tudtunk rájuk gyakorolni. A védekezésünkben azonban vannak még hibák, illetve azt sem nyerte el tetszésemet, hogy a nem tudtuk még biztosabbá tenni a vezetésünket. A bajnokság első felében muszáj győzelmeket szereznünk – ezzel eddig jól is állunk – és a sok tehetséges nálunk lévő játékos még több és folyamatos lehetőséget kaphat

– mondta a találkozót követően Horváth Rudolf, vezetőedző.