A Honvéd megérdemelten tartotta otthon a bajnoki pontokat

A Honvéd megérdemelten tartotta otthon a bajnoki pontokat

Nem vallott szégyent a listavezető fővárosiak otthonában U14-es csapatunk. Szűcs János legénysége ugyan 3–0-ra kikapott, de a srácok emelt fővel jöhettek le a pályáról.

Budapest Honvéd-MFA U14 – Illés Akadémia U14 3–0 (1–0)
Illés Aka. U14.: Németh B. – Kiss B. (Nyári, 41.), Tasnádi Á., Bolla Á., Molnár L. – Söptei (Markó, 66.), Hende, Krone  – Papp M. (Szele, 57.), Klement, Tóth E. (Virág, 41.). Vezetőedző: Szűcs János.

Az U14-es országos bajnokság Kiemelt-csoportjában toronymagasan vezet a Honvéd gárdája, a fővárosiaknak úgy van 16 pontos előnyük a második helyezett Puskás Akadémia előtt, hogy két meccsel kevesebbet játszottak a felcsútiaknál. Így aztán egyértelmű volt, hogy akadémistáink ellen is az éllovas gárda az esélyes, főként hazai pályán. Ennek ellenére az első félidőben egyáltalán nem tudtak komolyabb fölényt kiharcolni a piros-feketék, pedig most is kellett jó 15 perc, mire felvették a meccs tempóját a mieink. Nem sokkal a szünet előtt azonban egy távoli átlövésből született góllal megszerezték a vezetést a fővárosiak.

Az 1–0-s állásról induló második játékrész elején egyértelműen Szűcs János legénysége dominált: Krone Niklas kapufájánál közel is jártunk az egyenlítéshez. Az 52. percben viszont egy eladott labdánk után megduplázták az előnyüket a hazaiak, majd a 62. minutumban egy 11-es értékesítésével el is döntötték a három bajnoki pont sorsát. Szele Máténak ugyan még volt egy komoly lehetősége a szépítésre, ám mivel az kimaradt, a Honvéd végül 3–0-ra nyerte meg az összecsapást.

Tudtuk, hogy egy nagyon jó csapat ellen lépünk pályára, kiemelkednek a bajnokságból. Lényegében végig többet volt náluk a labda, de ez inkább meddő mezőnyfölény volt. Viszont türelmesek voltak, nem kapkodtak. Keresték a réseket a védekezésünkben. Ezek a próbálkozásaik nem sikerültek, de egy távoli lövésből vezetést szereztek. Sajnálom, mert az első félidő kifejezetten „ikszes” volt. A második játékrészben próbáltunk menni az egyenlítésért. Küzdöttek a gyerekek becsülettel. Sajnos két elkerülhető hibából kaptunk két újabb gólt. Egy ilyen jó csapat ellen ez nem fér bele, könyörtelenül megbüntették a hibáinkat. Teljesen megérdemelten nyertek ilyen arányban

– fogalmazott a mérkőzés után Szűcs János vezetőedző.