Hátrányból fordított U16-os csapatunk

Hátrányból fordított U16-os csapatunk

Az első félidő utolsó bő tíz percében háromszor is eredményesek voltak Németh Richárd és Varga Roland tanítványai.

Illés Akadémia U16 – Várda LA U16 4–2 (3–1)
Illés Aka. U16:
Németh B. – Szép (Tasnádi Á., 70.), Bolla Á., Molnár L. – Kelemen G., Markó, Klement, Szele – Sipos-Kiss, Krone, Tóth E. (Hende, 66.). Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők: Tóth E. (35., 1–1), Klement (40., 2–1), Krone (45+1., 3–1), Sipos-Kiss (90+3., 4–2)

Két idegenbeli vereség után hazai környezetben szeretett volna javítani mérlegén Németh Richárd együttese. Változatosan kezdődött a találkozó: egy középpályás labdavesztés után ziccerben lépett ki a vendégek támadója, ám Németh Bence jól zárta a szöget, így a csatár a hosszú sarkot célozta meg, ami a kapufa külső feléről vágódott mellé. A 12. percben 17 méterről szabadrúgáshoz jutott a Várda: még a rúgás előtt, a helyezkedés közben a 11-es pont mellett lekönyökölték Sipos-Kiss Dánielt – ezt a sporttársak nem vettek észre. A szabadrúgást védhetetlenül lőtték a kapunk jobb felső sarkába, 0–1. A várdaiak minden megszerzett labda után a védőink mögé lőtték be a labdákat, ennek a hárítására kellett berendezkednünk. A játékunk egyre inkább magához tért – persze közben figyelni kellett, mert a hibáinkból éltek a szabolcsiak – és Sipos-Kiss Dániel lövésénél nagy szerencséjük is volt a vendégeknek, a 16 méteres lövés centikkel ment mellé. Lesgólig már eljutottunk a 30. percben, aztán egy szöglet utáni kavarodásból is szerencsésen jöttek ki a pirosmezesek. A 35. percben egy vendégszöglet utáni labdaszerzésből Tóth Erik indult meg, lerázta a védőjét és a kifutó kapus fölött a kapu bal felébe emelt, 1–1! A 40. percben Markó Martin rövidre lőtt szöglete beszorult Klement Dávid és a védője közé, majd a mi játékosunk reagált gyorsabban és a lecsorgót a hálóba pöcizte, 2–1! Már a hosszabbításban jártunk, amikor Markó Martin harcolt ki szabadrúgást az oldalvonal mellett. Tóth Erik tekert középre, a bolyból levágódó labdát pedig Krone Niklas öt méterről rúgta a kapu közepébe, 3–1!

Csendben csordogált a második félidőben a mérkőzés, mi egy szabadrúgás után veszélyeztettünk. Aztán az 59. percben belesültünk egy labdakihozatalba, aminek végén ziccerben nem hibáztak a kisvárdaiak, 3–2. Folyamatos játék nem igazán alakult ki ebben az időszakban. A hajrában Krone Niklas adott remek labdát Markó Martinnak, ám az egy picit hosszú lett, így a vendégkapus fel tudta szedni. A 93. percben egy jobb oldalra kidobott labdával Szele Máté viharzott el, középreadását pedig Sipos-Kiss Dániel a kapus mozgásával ellentétesen a hosszúba rúgta, kialakítva a 4–2-es végeredményt.

Sikerült rendet tenni a fejekben! Az elmúlt időszak edzésein és ezen a mérkőzésen is az kaptuk vissza mentalitásban, amit látni szerettünk volna! Ez pedig győzelemig vitt bennünk, és mindez újabb erőt és hitet ad a további munkánkhoz

– értékelt Németh Richárd vezetőedző.