Hatodik lett a Rainbow 6: Siege-csapatunk

Hatodik lett a Rainbow 6: Siege-csapatunk

Az Illés Akadémia Spirit gárdája jövőre is a legmagasabb osztályban szerepelhet.

 

Befejeződtek az alapszakasz küzdelmei a Rainbow 6:Siege-bajnokságban: a nyolccsapatos küzdelemsorozatban a hatodik helyen zárt az Illés Akadémia Spirit. A szakosztály megálmodójával, Szabella Olivérrel beszélgettünk.

Az egyik legnépszerűbb e-csapatsport a Rainbow 6 – de mi is a cél a játékban?

Ez egy katonai szimulációs játék – szakkifejezéssel taktikai first-person shooter videójáték – amelynek a bajnoki küzdelmek során két típusú célja van. Vagy elfoglalni szükséges egy objektumot, és az elfoglalás után azt bizonyos ideig megőrizni, vagy az objektum megvédése a cél. Sportnyelven: hat-hat alkalommal védekezik, illetve támad a csapat: amelyik együttes előbb eléri a 7 pontot, megnyerte a meccset.

Hogyan alakult az idei kiírás?

Nyolc csapat került az első osztályba: mi már tavaly is itt voltunk, akkor is elértük a bennmaradást, ahogy idén is. A hatodik helyen zártunk. Ez azért nagy szó, mert nálunk sem fizetett játékosok, sem külföldiek nincsenek. A játékoskeretünk magja ugyanaz volt, mint tavaly – ez a szövetség előírásai között szerepelt. Kiesőnek tituláltak bennünket, sokáig a 7. helyen tanyáztunk, de, ha szoros küzdelemben is, sikerült felkúsznunk a bennmaradást jelentő hatodik pozícióba.

Szoros volt a vége…

Igen, azonos pontszámmal zártunk, mint a Nevermore Gaming, így az egymás elleni eredmény döntött. A hazai találkozónkon 7:5-re kikaptunk, ám az utolsó fordulóban idegenben 7:4-re megvertük őket – és pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény döntött, így mi végeztünk a hatodik helyen.

Az Illés Akadémia Spirit játékosa, Kiss Roland a bajnokság egyik legértékesebb fiatalja

Változik-e valami a 2020/2021-es kiírásra?

Igen, ugyanis – ha minden igaz – csak jogi személyiséggel rendelkező csapatok indulhatnak a versenykiírás szerint. Ez nálunk megvan, de a mezőny első felében több csapatnak is lépnie kell majd.

Mi volt az Illés Akadémia Spirit első évadjának legnagyobb Rainbow 6-sikere?

Csapatszinten a legnagyobb sikerek közé tartozott az, hogy a Budapest 5 csapatát oda-vissza megvertük: ezeket a győzelmeket a bajnokság meglepetései között tartotta számon az e-sportvilág. Egyéni síkon pedig az egyik fiatal játékosunkat, Kiss Rolandot emelném ki. Övé a „killer-rekord”, azaz a legtöbb egy mérkőzésen szerezhető pont – a legnagyobb szerénységgel mondhatom azt, hogy a magyar bajnokság legértékesebb fiatal tehetségéről van szó.

 

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság Facebook-oldalának összefoglalója az Illés Akadémia Spirit legszebb idei jeleneteiből:

https://www.facebook.com/mneb.hu/videos/vb.569104133421095/906980949774065/?type=2&theater