Hatodik helyen zárt az Illés Akadémia Spirit FIFA-játékosa

Hatodik helyen zárt az Illés Akadémia Spirit FIFA-játékosa

Véget ért a K&H és az MTK közös rendezésű szokásos éves FIFA-versenye.

A versenyt most egy online előselejtező előzte meg és csak a legjobb nyolc juthatott be a legnagyobb hazai esport arénába, a budapesti MTK-stadionba.

Az előselejtezőkön mindkét Illés Akadémia Spirit-játékos, Berti és Balu is indult. Balunak nem igazán sikerült a verseny, sajnos nem jutott be a legjobb nyolc versenyző közé. Mentségére szóljon egyébként, hogy a FIFA-játék idei indulása után (amikor minden profi játékos egy komolyabb összeget fektet be a csapatának a megépítésére) szinte közvetlenül feltörték a fiókját és ellopták az összes játékosát és minden befektetett pénzét, ezért a nulláról kellett elkezdenie újból az építkezést. Berti azonban brillírozott és veretlenül jutott be már az első nap a legjobb 8 közé, ezért izgalmasan vártuk az MTK Esport Arénában rendezett offline döntőt.

A double elimination rendszerű versenyt Berti sajnos szerencsétlenül kezdte csupán 1–0-ra ugyan, de kikapott és leszorult az alsó ágra. Ott találkozott Gerivel, aki ellen végig dominált, vezetett, azonban Geri kiegyenlített, így 1–1-gyel mentek a felek az aranygólig tartó hosszabbításra. Berti még borzolta szakosztályvezetőnk idegeit, amikor az aranygólért folytatott hosszabbításban kiharcolt büntetőjét is kihagyta, de végül sikerült egy akciógólból megszerezni azt a fránya találatot. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy vitatható büntető volt az, Berti azt mondta:

sportszerű voltam és kihagytam! 🙂

A következő mérkőzés egyből ezután következett, ahol sajnos a 85. percben megpecsételődött fiatal titánunk sorsa a döntőben, hiszen kapott egy igen érdekes csel után (mely egyébként nem kellett volna, hogy sikeres csel legyen) egy gólt a 11-es pont környékéről, amire már nem tudott válaszolni, így a hatodik helyen fejezte be a tornát.

Berti és szakosztályvezetőnk:

https://clips.twitch.tv/SullenSuccessfulRuffSSSsss-nandhA-ZwJvoVpq7

Berti minden meccsét közvetítették egyébként, melyet az esport2tv-n lehet visszanézni:  https://www.twitch.tv/videos/1682242982