Hatodik helyen végzett a pécsi tornán az Illés Akadémia U9

Hatodik helyen végzett a pécsi tornán az Illés Akadémia U9

Az első alkalommal megrendezett Id. Dárdai Pál Youth Cupon vett részt Pados József csapata.

A baranyai megyeszékhely adott otthont a 12 csapatot felvonultató tornának. A B-csoportba került az Illés Akadémia U9. A Vasastól kikaptunk 4–1-re, majd a horvát NK Elektrát 3–0-ra legyőztük. A sorminta folytatódott: a Kecskemét 2–1-re nyert ellenünk, míg a horvát NK Boracot 1–0-ra megvertük. A csoportot megnyerő „piros” PMFC-vel zártuk a hatost: 3–1-es vereséggel.

A legjobb nyolc között az A-jelű csoportot fölényesen megnyerő MTK következett: a kék-fehérek 6–1-re nyertek. A Kecskeméttel folytattuk, akiket 1–1-es döntetlen után büntetőkkel 2–1-re megvertünk. Az ötödik helyért megint a „piros” PMFC-vel kerültünk össze, akik ezúttal is legyőztek bennünket. A tornát az Újpesti TE nyerte meg, az Illés Akadémia a hatodik helyen zárt.

A csoportmeccseken az első és harmadik mérkőzést sajnálom. Ezeken mi domináltunk, de a lehetőségeinkkel nem éltünk, az ellenfél pedig azokat kihasználta, a KTE az utolsó percekben nyerte meg a meccset. A két horvát együttes ellen a játék minden fázisában jobbak voltunk. A negyeddöntőben az MTK ellen hitetlenül és megilletődötten játszottunk. Az időjárás miatt a többi mérkőzést fedett műfüves pályán játszottuk. Ismét találkoztunk a Kecskeméttel. A rendes játékidőben 1–1 lett, büntetőkkel mi tudtunk nyerni. Az ötödik helyért a Pécs ellen sajnos látszott a fáradtság a gyerekeken, dekoncentráltak voltunk. Nagyon jó csapatok ellen tudtunk ma játszani!

Gyorsan felvettük a torna ritmusát. Szépen, hátulról felépítettük a támadásainkat. Rengeteg 1:1 elleni szituáció tudtunk megnyerni! A helyzetkihasználáson kell javítanunk mindenképpen! Gratulálok a gyerekeknek, az edzéseken gyakorolt játékelemeket jól megoldották és a kitartásuk is kiemelkedő!  A döntéshozatalban kell előbbre lépnünk, amit mindenképpen fejleszteni fogunk

– nyilatkozta Pados József, aki ezen a napon a Fazekas Benedict, Francsics Máté, Kárász Miron, Könye Gergő, Majoros Márk, Sákovics Milán összeállításban játszottak.