Rengeteg helyzetet kihagyott a Haladás

Rengeteg helyzetet kihagyott a Haladás

Egy pontot szereztek a zöld-fehérek, pedig az első félidőben eldönthették volna a meccset.

A válogatott mérkőzések miatti szünet előtt Siófokra látogatott a Szombathelyi Haladás. A vasiak Verpecz – Nyíri, Jagodics, Csonka, Bosnjak – Csernik, Zvekanov, Doktorics – Rácz, Kelemen, Mohos tizeneggyel kezdtek, azaz az Illés Akadémia korábbi növendékei közül Nyíri Vince, Jagodics Márk, Doktorics Áron, Rácz Barnabás és Mohos Barnabás kapott szerepet. A kispadon – mások mellett – Kostyák Rajmund, Frák Marcell, Szakály Attila, Simut Mario Lucas, Katona István, Horváth Rajmund, Bolla Gergő, Jancsó András, Szvoboda Dániel és Tarján Patrik várt bevetésre.

Fergeteges támadójáték jellemezte a Haladás az első 45 percben – fontos, hogy 45 percben, nem az első félidőben. A zöld-fehérek hamar, az ötödik percben megszerezték a vezetést, amikor Bosnjak Predrag passzával Rácz Barnabás sétált be a hazai védők között – mint kés a vajon – és az ötösről lőtt a kapuba, 0–1. Ezek után is a Balaton-partiak térfelén pattogott a labda, jöttek a lövések, a szombathelyi szögletek, sőt, Doktorics Áron révén a kapufát is eltaláltuk, de nem született meg a második Hali-gól. Miközben a másik oldalon egy teljesen felesleges szabálytalanságot követtünk ül 20 méterre a kapunktól, és a szabadrúgásból betaláltak a hazaiak. Az első félidő statisztikájából kiderült, hogy 1–12 volt kapura lövések aránya…

A második félidőben kisebb lehetőségek adódtak. Volt a Halinak is szabadrúgása, amit kiszedett a jobb felső sarok elől a siófoki kapus, de ez a játékrész már nem volt olyan, mint az első. Beállt Szakály Attila, Simut Mario Lucas, Jancsó András, Szvoboda Dániel és Horváth Rajmund is, ám betalálni nem sikerült – 1–1 lett a végeredmény, a Haladás két pontot a Balatonnál hagyott.