Évnyitó az Illés Akadémia Gimnáziumában

Évnyitó az Illés Akadémia Gimnáziumában

Hivatalosan is megkezdődött a 2023/2024-es tanév.

Károly Frigyes gimnáziumigazgató évnyitó beszédében Tóth Alexandra, az Illés Akadémia U15-ös leánycsapatának asszisztensedzője posztját idézte:

Csodálatos iskolakezdés!

Megerősítette ezt, hiszen a diákok már július 17-e óta itt vannak a Szarka Zoltán utcában, hogy készüljenek és ilyen csodálatos iskolakezdésnek örülhessenek. Kiemelte: a leányok minden fronton arattak már győzelmeket, míg a fiútanulók is helyt álltak a tanév első napján és hétvégéjén is.

Jól példázza ezt az Illés Labdarúgó Akadémia Gimnáziumának és Kollégiumának filozófiai sarokpontját, miszerint:

Mindenben segítsük diákjainkat a profi labdarúgóvá válás nagyon nehéz, rengeteg munkát, lemondást is igénylő utánpótláséveiben.

Kollégiumi nevelőink július közepe óta ennek szellemében igyekeztek második otthont teremteni a családtól távol lévő diákjainknak. Gimnáziumunk már az első tanítási napon diákjaink mintegy 50%-át nem tudta az iskolában köszönteni, mivel ők Diósgyőrben és Pécsett játszottak a jövőjükért, fejlődésükért, nem mellesleg az Illés Labdarúgó Akadémiáért.

Azonban mostantól már a második sarokpont megvalósításáért is tennünk, tenniük kell! Készíteni kell diákjainkat az ÉLET, aktív labdarúgó-időszak utáni évtizedeire is. Különböző élethelyzetek adódhatnak. Mindenkinek fontos tehát, hogy legyen egy „B-terv” is a labdarúgás mellett, után. Tehát nem foci, vagy suli; hanem labdarúgás és iskola! Ezt biztosítja az Illés Labdarúgó Akadémia minden akadémistájának, az itt folyó szakmai munkával. És ezt biztosítja a gimnázium és kollégium nevelő- és oktatómunkájával, a kiscsoportos oktatásával, a felzárkóztató sávjával, a belső nyelvvizsga rendszerével, a 11. évfolyam heti 5-5 idegennyelv-, matematika- és magyarórájával, a biológia és földrajz fakultációjával. Mi remek, sikeres embereket szeretnénk nevelni, akik nagyszerűen fociznak.

A gimnáziumigazgató kifejtette reményét, hogy az év végén előrehozott érettségit szervezhet iskolánk – a 11. osztályba járók pedig már a továbbtanulás szempontjából is fontos tanévhez értek. Büszke arra, hogy a diákok közül heten – öt leány és két fiú – már profi szerződéssel rendelkező labdarúgó.

Miközben a közoktatásban tanárhiány figyelhető meg, gimnáziumunk két új kollégát köszönthetett, akiket Károly Frigyes be is mutatott az évnyitón: Hosszú Ágnes matematika–informatika-szakos és Müller Eszter magyar–történelem-szakos kollégákat.