Fontos meccset nyert meg Szűcs János és Varga Roland csapata

Fontos meccset nyert meg Szűcs János és Varga Roland csapata

Zalaegerszegen diadalmaskodott 1–0-ra az Illés Akadémia U13-as együttes: egy hét alatt második rangadóját nyerte meg a csapatunk.

Zalaegerszegi TE FC U13 – Illés Akadémia U13 0–1 (0–1)
Illés Akadémia U13.: Németh B. – Kiss B., Bolla, Meskó, Molnár L. – Nyári, Söptei, Hende – Virág, Tóth E., Klement. Cserék: Őri, Tóth M. – Szele, Vámos, Kálócz. Vezetőedző: Szűcs János.
Gólszerző: Virág (22.)

Az ETO ellen sikert követően újabb rivális került Szűcs János és Varga Roland csapatának útjába: Zalaegerszegre látogattak a zöld-fehérek. Ősszel 4–0-ra nyertek a mieink, és a múlt hétig ez volt az egyetlen veresége a Zetének – legutóbb azonban Mosonmagyaróváron is elvéreztek.

Már a mérkőzés elején fölényt harcolt ki az Illés Akadémia csapata, a hazaiak nagyon mélyen védekeztek. A kevés lehetőségek közül egyiket sem sikerült gólra váltani, ám egy pontrúgás után mégis előnybe kerültünk. A 22. percben Meskó Márk szögletét Virág Ádám bólintott a kapuba, 0–1. Begyakorolt figura után szereztük meg a vezetést.

A gól után sem változott a játék képe, a mieinknél volt többet a labda, és nekünk voltak lehetőségeink. A második félidő elején egy jó bontást követően Klement Dávid ziccerben lépett ki, a védő csak felrúgni tudta a büntetőterületen belül, ám a játékvezető a kiállítás és a 11-es helyett sarokrúgást ítélt. Újabb gól már nem született a találkozón, így megérdemelten győzött a csapatunk.

Tizenhárom fordulót követően továbbra is 100%-os mérleggel vezeti az U13-as Észak-nyugati csoportot az Illés Akadémia együttese, immáron három pont előnnyel a két találkozóval többet játszó Zalaegerszeg előtt.

Igazából egy U13-as szintet jóval meghaladó taktikai csatát láthattunk: a védőzónájukba húzódtak vissza a hazaiak, így nem volt annyi helyzetünk, mint amennyi lenni szokott. Nehéz volt áttörni őket. 2-3 lehetőségünk volt, de ezek kimaradtak. Amikor a mezőnyfölényünk komollyá vált, egy szöglet után gólt szereztünk. Kicsit kijjebb jöttek a kékek, ekkor több gólszerzési lehetőségünk adódott. Fordulás után is voltak helyzeteink, ziccerig is eljutottunk. Teljesen megérdemelten győztünk: a Zetének egyetlen helyzete volt, akkor és ott Kiss Benedek nagyot mentett. Kiemelt rangadó volt ez számunkra, nagyon elégedett vagyok, értékes győzelmet arattunk.

– mondta a győztes hadvezér, Szűcs János.