Hat játékosunk osztozott a hat gólunkon

Hat játékosunk osztozott a hat gólunkon

Határozottan jó teljesítménnyel rukkolt ki első felkészülési mérkőzésén akadémiánk U16-os legénysége. Fiataljaink Mosonmagyaróváron nyertek 6–3-ra egy kifejezetten gólgazdag összecsapáson.

 Mosonmagyaróvári TE U16 – Illés Akadémia U16 3–6 (0–1)
Illés Aka. U16 1. félidő:
Molnár-Végh – Bonchis, Bodrogi, Deme, Szentkirályi – Balikó, Varga R., Baranyai – Lehel, Sabia, Takács-Földes.
2. félidő:
Németh H. – Kopácsi B., Stefanich, Csörnyei, Koósz – Smeringa, Horváth A., Kopácsi Á. – Baján, Katona, Wolf. Vezetőedző: Németh Richárd.
Gólszerzők:
Takács-Földes, Baján, Kopácsi Á., Katona, Wolf, Koósz

Kifejezetten bő kerettel utazott Mosonmagyaróvárra akadémiánk U16-os együttese, így a Németh Richárd és Körhöcz György alkotta szakmai stáb úgy döntött, hogy két komplett sort szerepeltet. Értelemszerűen egy-egy félidőt kapott mindkét tizenegy.

Az első játékrészben ugyan Földes-Takács Olivér révén csak egyszer sikerült betalálnunk, de ennek ellenére kifejezetten jól játszottak a srácok, akik sok helyzetet dolgoztak ki. A befejezéseknél viszont többnyire hiba csúszott a produkcióba: a labda kétszer is a kapufán csattant és a hazaiak hálóőre is több lövést hárítani tudott.

Térfélcserét követően viszont alaposan beindult a gépezet. Katona Istvánék ötször is bevették a vendéglátók kapuját és ha jobban céloznak, akkor akár kétszer ennyi gólt is szerezhettek volna. Igaz közben az óváriak is háromszor betaláltak. Két kontrát fejeztek be eredményesen és egy pontrúgást követően mattolták kapusunkat. Így a találkozó 6–3-as Illés-győzelemmel ért véget.

Elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Főként annak tükrében, hogy ez volt az első felkészülési mérkőzésünk. Annak külön örülök, hogy a hat gólunkon, hat játékosunk osztozott. Úgy gondolom, hogy az alapok jók, erre lehet a folytatásban építkezni. Biztató visszajelzést kaptam a tavaly elvégzett munkával kapcsolatban is

– értékelte a látottakat Németh Richárd vezetőedző.