Hat akadémistánk játszott a felkészülést záró mérkőzésen, a női U19-es válogatottban

Hat akadémistánk játszott a felkészülést záró mérkőzésen, a női U19-es válogatottban

Az október 20-án kezdődő dániai Eb-selejtező előtt, utolsó edzőtáborát tartotta Lipóton női U19-es válogatottunk. A hétfőtől szerdáig tartó összetartáson a legnagyobb kontingens az Illés Akadémia-Viktóriát képviselte, a deréksérüléssel kínlódó Csizmadia Zsófia távollétében is hat játékos – Hajba Jázmin, Kaszap Kamilla, Kiss-Lantos Hanna, Németh Mirtill, Németh Zsófia Peónia és Varró Veronika – igyekezett meggyőzni a korosztályos válogatott szakmai stábját, hogy helye van az első mérkőzésén Finnország, október 23-án Dánia, majd október 26-án Törökország ellen játszó csapatban.

A már megszokott rendben zajlott az utolsó összetartás is. Hétfőn, az érkezés napján egy edzést vezényelt a válogatott szakmai stábja, kedden kétszer tréningeztünk, szerdán pedig az ETO FC Győr NB I-es csapata ellen játszottunk mérkőzést. A korábbi felkészülések során inkább a jobb oldalon játszottam, most a bal szélre kerültem, de bal lábas vagyok, úgy gondolom, sikerült megoldanom a feladatomat. Jól sikerült ez a három nap, elvégeztük az előírt munkát és közben tovább formálódott az eddig is jó közösség. Mindannyian izgulunk és reménykedünk, hogy kik utazhatnak végül majd Dániába, de ez egyáltalán nem megy a közösség rovására, nagyon jól összecsiszolódott a korosztály. Szükség is volt erre, mert a koronavírus-járvány miatt a mi életünkből kimaradt a fiatalabb korosztály Európa-bajnoksága, most kell minden szempontból a legjobbat nyújtanunk

– mondta a felkészülésről Kiss-Lantos Hanna.

Az ETO FC Győr elleni, szakadó esőben játszott mérkőzésen az időjárás és a csúszós pálya próbára tette a játékosokat. A találkozót az ETO nyerte meg 3–2-re, de a fiatalok is jó teljesítményt nyújtottak. Akadémistáink közül Kiss-Lantos Hanna a szünetben állt be, egy félidőt játszott, illetve, ha kevesebb játékpercre is, de pályára léptek a többiek is. A szombathelyi lányok közül Varró veronika és Kiss-Lantos Hanna nyújtotta a legjobb teljesítményt, de a többiekre sem lehet panaszunk, a nehéz körülmények ellenére is helytálltak.

U19-es válogatottunk október 18-án, hétfőn repül majd Dániába. Turtóczki Sándor várhatóan a következő hét elején hirdeti ki az utazók névsorát, akkor tudjuk meg, akadémistáink közül kikre számít a szövetségi edző az Európa-bajnoki selejtezőn.