Egy meccs, két főszereplő

Egy meccs, két főszereplő

Az U16-os országos bajnokság kiemelt csoportjának 6. fordulójában Akadémiánk csapata hazai környezetben 4–3-ra győzte le az ETO FC Győr együttesét. A sikerben elévülhetetlen szerepe volt a „Gólvágónak” és a „Tizenegyesölőnek”. 

Az U16-os csapatunk győzelméhez nagyon komoly mértékben járult hozzá Molnár-Végh Marcell. Tehetséges kapusunk az első, valamint a második félidőben is hárított egy-egy 11-est.

Nagyon fontos mérkőzés, és így igen lényeges győzelem is volt ez, mert a Győr ellen valamennyi összecsapás rangadónak számít. Nem kezdtünk jól, ezért szerencse, hogy az első félidőben védeni tudtam a vendégek büntetőjét és ennek köszönhetően nem kerülünk hátrányba. A szünet után feljavultunk. Ehhez talán az is kellett, hogy az ETO megszerezze a vezetést. Kénytelenek voltunk ritmust váltani. Nagy tűz volt a csapatban, talán amiatt is, hogy egy újabb véleményes büntetőt fújt be ellenünk a játékvezető, amit szintén sikerült hárítanom. Nagyon örültem annak, hogy végül megnyertük a meccset, és persze annak is, hogy a srácok így megünnepeltek engem is

– fogalmazott Marci, aki legutóbb tavaly, a MOL Fehérvár FC ellen védett tétmérkőzésen 11-est. Két büntetőt azonban még egyetlen meccsen sem sikerült hárítania, még annak ellenére sem, hogy saját módszere van erre.

Bár minden szituáció más és más, de én először mindig megpróbálok szemkontaktust teremteni a lövő játékossal. Aztán pedig nekiállok ugrálni a gólvonalon, esetleg a keresztlécet is megütögetem. Ez most egészen jól bevált. Magabiztos voltam és sikerült megzavarnom az ellenfelet. Amúgy hetente egyszer, Szentkirályi Gerivel szoktam gyakorolni a 11-eseket. Ő jó fél órán keresztül lövöldöz, én meg megpróbálok védeni. Most azért is jól jött a két büntető hárítása, mert azokot leszámítva nem voltam elégedett a teljesítményemmel

– zárta szavait a „Tizenegyesölő” Molnár-Végh Marcell.

A mérkőzés másik főhőse Katona István volt, aki ebben a szezonban már második alkalommal szerzett mesterhármast. A második fordulóban az UTE ellen aratott 8–2-s siker alkalmával jegyzett három gólt. Ezúttal azonban jóval nagyobb szükség volt a találataira.

Az első félidőben gyengén teljesítettünk, akár két-három góllal is vezethetett volna az ETO. Szerencsére Marci még 11-est is védett. A második játékrész viszont rendben volt, négyszer is betaláltunk a vendégek kapujába. Én megpróbáltam végig koncentráltan játszani és a helyzetekben a legjobb megoldást választani

– kezdte a visszatekintést Pisti, akinek nem meglepő módon a harmadik gólja tetszett a legjobban, amivel lényegében a 4–3-s végeredményt is beállította.

Az az igazság, hogy szerencsém volt, mert passzolni szerettem volna, de az nem jött össze. Viszont sikerült visszaszereznem a labdát és az akció vége gól lett. Úgy érzem, hogy mentálisan és fizikálisan is jó állapotban vagyok. Utóbbiban azért még lehetne javulnom. A meccs után nagyon boldog voltam, mert nem számítottam arra, hogy a srácok ennyire megünneplik Marci védéseit és az én góljaimat.  No, meg persze Nagy Milán találatát is. Fontos győzelmet arattunk

– zárta szavait a „Gólvágónk”. Katona Pisti búcsúzóul azt is megígérte, hogy reményei szerint nem kell sokat várnunk a következő mesterhármasára sem.

Mi mindenesetre a folytatásban is szurkolni fogunk neki, ahogy az U16-os csapatunknak is!