Hasznos napok Telkiben

Hasznos napok Telkiben

Bolla Bálint személyében egy nagyon tehetséges középpályást hívtak meg az Illés Akadémiáról az U15-ös korosztály válogatottjának összetartására. Játékosunk több gyakorláson, valamint egy meccsjátékon vett részt Telkiben.

Szinte futószalagon tart a Magyar Labdarúgó-szövetség a különböző korosztályos válogatottak számára edzőtáborokat. Akadémiánkhoz rendszeresen érkezik meghívó ezekre az összetartásokra. Nem régiben az U19-eseink közül Tóth Milán, Debreceni Zalán és Kállai Kevin gyakorolhatott együtt a korcsoport hazai legjobbjaival, most pedig Bolla Bálint vehetett részt egy négynapos programon a Belvon Attila irányította U15-ös nemzeti csapat bővebb keretének tagjaival.

Harmadik alkalommal vehettem részt a korosztályos válogatott összetartásán, ami számomra nagy megtiszteltetés, elismerés. Az első három napon edzések szerepeltek a programban, amelyek leginkább a taktikáról, azon belül is a védekezésről szóltak. A zárónapon pedig volt egy egymás közötti meccsjáték, amin középpályásként szerepeltem. Nagyon hasznos volt a számomra ez a négy nap, ugyanis sok olyan dolgot gyakoroltunk, amit majd itt az Illés Akadémián is hasznosíthatok. Remélem, hogy legközelebb is kapok meghívót. Jó lenne a tavaszi két edzőmérkőzésen is szerepelni, melyeken Ausztria és Szlovákia lesz az ellenfél

– fogalmazott immár itthon Szombathelyen Bolla Bálint, akinek szülei természetesen nagyon örülnek gyermekük sikerének. Nincs ezzel másként Kovács László sem, aki annak az U16-os csapatnak a vezetőedzője, ahol egyre több lehetőséget kap a 2006-os születésű ifjú labdarúgó.

Egy nagyon tehetséges futballista Bálint, aki egy évvel fiatalabb korosztályt képvisel itt nálunk az U16-ban. Az U15-ben korosztályos válogatott, ami nem véletlen. Kifejezetten nagy munkabírása van, ami párosul az egy-egy elleni kőkemény védekezéssel. Alapjában véve egy labdaszerző játékos. A középpályán szerepelve ezeket a labdákat rendre jól hasznosítja. Jó rúgótechnikával rendelkezik, aminek köszönhetően a távoli lövéseket is jól alkalmazza. Ráadásul a fejpárbajokból is nagy százalékban kerül ki győztesen. Egy komplex futballista, aki nagy jövő előtt áll. Komoly reménység itt az Illés Akadémián. A dinamikáján azért még van mit javítania. Sokat bír futni, de a sebességén még emelni kell. Az összkép alapján szerintem sok örömünk lesz még benne

– értékelte Bolla Bálintot Kovács László.

Ehhez pedig csak annyi lehetne hozzáfűzni: bízunk abban, hogy az U16-os csapatunk vezetőedzőjéből a próféta szólt!

Kép forrás: Teodoru Bence (www.mlsz.hu)