Parádés futballt produkált a fiatalokkal teletűzdelt U19

Parádés futballt produkált a fiatalokkal teletűzdelt U19

2005-ös játékosok is lehetőséget kaptak, éltek is vele!

SC Sopron – Illés Akadémia U19 2–4 (2–0)
Illés Aka. U19.:
Szekeres – Dezamits (Kovács A., 46.), Woth (Váncsa, 60.), Tarján (Muzsi, 60.), Bényei (Nagy B., 60.) – Palkó, Markó (Sipos, 46.), Rosner – Horváth R. (Szvoboda, 60.), Antal (Udvardi, 60.), Bunevácz (Heiter, 60.). Vezetőedző: Horváth Rudolf.
Gólszerzők: Heiter (2), Horváth R. (11-esből), Szvoboda

Az NB III Nyugati-csoportjának hatodikjának, az SC Sopronnak volt a vendége az Illés Akadémia U19-es csapata. Horváth Rudolf és Horváth András sok U16-os játékosnak is lehetőséget adott, akik bizonyították is: lehet rájuk számítani. Az első játékrészben a hazaiak kétszer is labdavesztésünket követően szereztek gólt, ám szünet után már leginkább az történt, amit mi szerettünk volna. Horváth Rajmund ugratta ki a második félidő első perceiben Buneváczot, akit a kapus buktatott, így büntetőhöz jutottunk. Ezt Horváth a felsőbe rúgta. Egy jó óra elteltével Kovács Attila szerzett labdát a presszingünk során, a hosszú saroknál érkező Heiterhez passzolt, aki közelről nem hibázott, 2–2. A 77. percben Rosner Gergő a saját térfeléről indul meg, rávezette a labdát a védelemre, kitolta azt Szvobodának, aki kiszorított szögből megtalálta a hosszú sarkot. Az i-re a pontot Heiter Bence tette fel, aki egy 20 méteres szabadrúgást a rövid felsőbe bombázott, kialakítva a 4–2-es végeredményt!

Rendkívül felkészült, dinamikus Sopron volt az ellenfelünk. A labdavesztések után azonnal mögénk próbáltak kerülni, mélységi játékot kezdeményeztek. Ez jó gyakorlás volt nekünk, és a padról mi is láthattuk: mit is tudunk tenni nagy nyomás esetén. A célunk a labda megtartása volt, persze ez nem működhetett 100%-osan. A labdavesztések óriási veszélyt rejtettek magukban: két ilyen szituáció utáni támadást végigvitt a Sopron és kétgólos előnyre tettek szert.
Azonban ahogy telt az idő, átvettük az irányítást. Mi diktáltuk a tempót, dinamikusak voltunk, feljavult a játékunk. A második félidőben már megéreztük egymást, motiváltan szálltak be a cserék. Extra egyéni teljesítményeket láthattunk, és olyan felfogást, amiből nem szabad engedni. Felfelé védekeztünk, agresszívak voltunk, gólerősen játszottunk – ezt kell átmenteni bajnoki meccsekre is. Le a kalappal a fiúk előtt, kifejezetten jó teljesítményt nyújtattak – a találkozó remek felkészülést volt számunkra a szombati, Ferencváros elleni bajnokira

– nyilatkozott Horváth Rudolf a mérkőzést követően.