Hasznos meccset játszottak a lányok

Hasznos meccset játszottak a lányok

Szerdán este a Vas megye fiú U14-es bajnokságban léptek pályára lányaink. A körmendi Kék Sünik ULC elleni találkozón preakadémista csapatunk jól futballozott, de a hazaiak rúgták a gólokat és nyertek.

Kék Sünik ULC U14 – Illés Akadémia-Viktória U14 6–1 (1–0)
Illés Aka.-Viktória U14: Czuczai D. – Sági F. (Végh L., 50.), Licskai L., Giczi L., Derényi A., Imre B., Bihari P. (Első H., 36.), Bihari Cs., Harmath R. (Kovács L., 50.). Edző: Luki András
Gólszerző: Első H. (60., 5–1)

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, nagyon fontos preakadémiai korosztályunk számára a Vas megyei U14-es fiú bajnokság, de ezeken a mérkőzéseken még annyira sem fokmérője az eredményesség a jó teljesítménynek, mint a „rendes”, női bajnokságban.
A nem túl jó állapotban levő pályán ezúttal is jól futballoztak a lányok, igyekeztek a saját, felépített játékukat játszani, még úgy is, hogy a pálya erre nem igazán volt alkalmas. Ebben, a 35 perces játékrészben ellenfelünk csak egyetlen gólig jutott, az első félidőben nem dőlt el a mérkőzés.

A második játékrészben – miközben Luki András átállt a 4-3-1-ről a 3-4-1-re – jobban kiütközött a fiúk, különösen két támadójuk fizikai fölénye. A fordulás után a Sünik öt gólt szereztek – Farkas Péter egymaga négyet – de a lányok is megvillantották oroszlánkörmüket: Licskai Léna szép akciója után a kapusról kipattanó labdát Első Hanna belsőzte a hálóba.

Nem lehetek elégedetlen, mert jól játszottak a lányok, jó mérkőzést vívtunk egy olyan csapat ellen, amelyen látszik a képzés, ügyes játékosokból áll. Hiányérzetem azért van, mert bosszantóan magas volt a fű a játéktéren, ami megnehezítette azt, hogy a lányok a saját, passzokra, szervezettségre épülő, kombinatív játékukat játsszák

– értékelt Luki András.