Hősies helytállás

Hősies helytállás

Mezőnyjátékossal a kapuban és csere nélkül játszották végig az Illés Akadémia Edzői a Don Pepito elleni kispályás bajnokijukat, amit így is csupán 3–1-re veszítettek el.

Különböző okok miatt több mint „furcsa” összeállításban léptek pályára a mieink az ősi rivális Don Pepitóval szemben szemerkélő esőben lebonyolított összecsapáson. A kapuban Bakos Roland „állt”, míg mezőnyben Sátori Barnabás, Havasi Márton, Fazekas Norbert, Szabella Olivér és Bokor Ádám futballozott. Ennek ellenére Edzőink kezdtek jobban, akik már az első percben két nagy helyzetet is összehoztak, ám Oli lövését a DP kapusa védte, míg Fazi bombája elkerülte a jobb felső sarkot. Erre az ellenfél egy óriási kapufával válaszolt, ami szerencsére kifelé pattant. A folytatásban teljesen kiegyenlített játék zajlott, ám azért közben Bakos Rolinak és Táncsics Andrásnak is volt bőven védenivalója. De mivel gól nem esett, a szünetben 0–0-ra állt a derbi.

Sajnos térfélcserét követően rögtön megszerezte a vezetést az ellenfél, ám a mieink nem estek kétségbe és Bokor Ádi találatával a 36. percben egyenlítettünk is: játékosunk egy labdaszerzése után lőtt a hálóba. Ezt követően a folyamatosan cserélő, frissítő DP némi fölénybe került, de Edzőink hősiesen védekeztek. Még egy kétperces emberhátrány sem okozott nagyobb problémát a remekül működő gépezetben. Aztán az 52. minutumban a játékvezető tévedése is kellett ahhoz, hogy újfent vezetéshez jusson az ellenfél. Történt, hogy Szabella Oli remek cselekkel tört előre és a védők csak szabálytalanul tudták megállítani. Legalábbis szerintünk, mivel a sípmester nagyvonalúan továbbot intett és a gyors kontrát góllal tudta befejezni a Don Pepito. Az 56. minutumban pedig egy védelmi hibánkat kihasználva beállította a rivális a 3–1-es végeredményt. Ettől függetlenül Edzőink minden dicséretet megérdemelnek, mivel úgy is nagyon közel jártak a pontszerzéshez, hogy a kapunkat végig mezőnyjátékos védte és egyetlen cserére sem volt lehetőségünk.

Az Illés Akadémia Edzői legközelebb május 4-én, csütörtökön 19.30 órakor lépnek pályára a 1919 Sport Pub ellen.

Don Pepito – Illés Akadémia Edzők 3–1 (0–0)
Gólszerző:
Bokor Á.