Hartbergi vendégjáték az Illés Akadémián

Hartbergi vendégjáték az Illés Akadémián

Sátori Barnabás együttese remekelt a támadásokban.

A naptári év utolsó bajnokiját játssza majd szombaton az Illés Akadémia U13, így erre is készültek Sátori Barnabás tanítványai, amikor a DSM Hartberg Fussball Akademie együttesét fogadták. A zöld-fehérek bajnoki keretéből Dudás Noel, Kovács Viktor a kapuban, illetve Tóth Noel, Husz Milán, Máté Levente, Lajos Patrik, Hányi Bálint, Németh Levente, Lengyel Ágoston, Majlinger Máté, Novák Bence és Molnár Bálint a mezőnyben állt a vezetőedző rendelkezésére.

A 2X35 perces találkozó a mieink fölényében zajlott: a felépített támadások végén pedig szép gólokat szereztünk és 7–1-re győztünk a csípős hidegben.

A végeredmény ellenére rendkívül hasznos volt a meccs, ami nem volt ilyen sima! Az ellenfél magasan védekezett, nyomás alá helyezett bennünket, jó felfogásban futballoztak. Volt egy kivételes negyedórának, amikor négy gólt is szereztünk. Emellett presszingben, támadásfelépítésben, de leginkább átmenetekben remek minőséget képviseltünk. Sok játékhelyzetet kellett megoldanunk és technikailag kivitelezni. A koncentrációt végig fent kellett tartani, mert ez nem egy „hátradőlős” 7–1-es mérkőzés volt, az ellenfél egy pillanatra nem adta fel és célja volt, hogy gólt-gólokat szerezzenek, amiben azért ma mi jobbnak bizonyultunk

– értékelte a találkozót Sátori Barnabás.