A sporttáplálkozás részletei

A sporttáplálkozás részletei

Kádár Sarolta tartott előadást a Kollégiumi Estek sorozatban.

Étkezés és sport. Tulajdonképpen a két fogalom együtt jár. Ezért is kérte fel Hoffmann Henriett kollégiumvezető az Illés Akadémia dietetikusát, Kádár Saroltát, hogy tartson előadást növendékeinknek. Aztán az előadás egy ponton túl abszolút interaktívvá, már-már ötletbörzévé vált. Ennek tanulságairól is mesélt Hoffmann Henriett.

Mind a mennyiségi, mind a minőségi szempontokat figyelembe véve történik a menü összeállítása akadémiánkon. A kolléganő kitért arra, hogy a szénhidrát, a fehérje és a zsír hármasa miért is olyan fontos, és melyikből milyen mértékben van szüksége egy-egy utánpótlás-sportoló szervezetének. Saci részletezte, miképpen állítja össze az étlapot, aminek elsődleges célja, hogy a sportolói igényeket kiszolgálja. Aztán természetesen a gyerekek részéről jöttek a javaslatok, hogy ők mivel tennék változatosabbá az étlapot, mit ennének szívesebben: erre pedig azonnal választ is kaptak, hogy a szakember melyiket javasolja és melyiket nem. Dietetikusunk kitért arra is, hogy mikor ideális a főétkezéseket elfogyasztani és miért zavaró a pihenőfázisban a kései nassolás vagy pizzázás. Nem biztos, hogy mindegyik menüben megtalálható mindenki kedvence, viszont az biztos, hogy a nálunk lévő ételsor a sportolói teljesítményükhöz hozzá tud járulni.

A Kollégiumi Estek sorozatában ezúttal tehát egy „belsős” szakember beszélgetett a résztvevőkkel, és rávilágított, hogy az elméletet és a gyakorlatot miképpen lehet az étkezések során összepárosítani.